Keskustelutilaisuudet

Pitkin festivaaliviikkoa syvennytään kiinnostaviin keskusteluihin elokuvista ja ajankohtaisista aiheista Kino Tapiolassa ja verkossa. Osallistu striimeihin mukavasti kotisohvalta tai tuo kiperät kysymykset mukanasi Kino Tapiolan terassille! Huomaa myös näytösten yhteydessä vierailevat elokuvantekijät – lisätietoja vieraistamme täältä.

To 26.8. klo 19.15 Kino Tapiola & Facebook
Rikinkeltainen taivas – kirjan ja elokuvan suhteesta

Espoo Cinéssä ennakkoensi-illassa esitettävä Claes Olssonin ohjaus Rikinkeltainen taivas perustuu Kjell Westön samannimiseen menestysromaaniin ja kuvaa ihmissuhteiden palettia Helsingissä läpi vuosikymmenten. Kirjailija ja ohjaaja keskustelevat tuoreesta elokuvasta sekä kirjan ja elokuvan suhteesta. Miten kirjasta tulee elokuva?

Keskustelijoina ohjaaja Claes Olsson, kirjailija Kjell Westö ja moderaattorina Sanna Lahovaara.


Pe 27.8. klo 19.00 Kino Tapiola & Facebook
Jussi-keskustelu – Parhaan ohjaajan ehdokkaat

Espoo Ciné tuo yhteistyössä Filmiauran kanssa parhaan ohjaajan Jussi-ehdokkaat yhteiseen keskusteluun. Toven, Ensilumen ja Seurapelin ohjaajat keskustelevat elokuvistaan ja siitä, millainen merkitys Jussi-ehdokkuuksilla ja -palkinnoilla on elokuvantekijän uraan.

Keskustelijoina ohjaajat Zaida Bergroth, Hamy Ramezan ja Jenni Toivoniemi sekä moderaattorina toimittaja-kirjailija Anton Vanha-Majamaa.