Banksy Most Wanted

Ranska 2020
Englannin- ja ranskankielinen, osittainen tekstitys englanniksi
82 min
Sallittu kaikenikäisille
Ohjaus: Aurélia Rouvier & Seamus Haley
Käsikirjoitus: Aurélia Rouvier, Laurent Richard
Tuotanto: Laurent Richard / Cross Borders Films
Kopion lähde: Mediawan Rights

Kaikki tietävät Banksyn, mutta kukaan ei tiedä kuka hän oikeasti on. Maailmankuulusta katutaitelijasta ei itse asiassa tiedetä lähes mitään. Juuri siksi Banksyn henkilöllisyys on askarruttanut jo vuosia taidepiirejä ja taiteesta kiinnostuneita sekä herättänyt tukun toinen toistaan hulvattomimpia salaliittoteorioita. Onko nimen takana sittenkin useita henkilöitä tai peräti yhteisö?

Taiteen Robin Hoodiksikin tituleeratun Banksyn taustoja selvitetään tutkivan journalismin tarmokkuudella Aurélia Rouvierin ja Seamus Haleyin ohjaamassa ansiokkaassa, jopa hilpeyttä herättävässä dokumentissa, jossa käydään läpi kaikki mysteeritaiteilijan ympärillä vellovat mahdolliset ja mahdottomat teoriat.

Timo Kuismin

Urbaani Leffapiknik to 26.8.: Lippu urbaaniin leffapiknikiin on pöytäkohtainen, ja pöytään mahtuu max. 6 hengen seurue. Tervetuloa nauttimaan omia piknik- ja leffaeväitä katutaiteen keskelle! Näytös Keran Halleilla, osoite Karamalmintie 2, 02630 Espoo. Banksy Most Wanted – urbaani leffapiknik: 60 € (6 hengen pöytä, jossa voi istua 1-6 henkilöä).

Su 29.8. näytös Omena 4:ssa on tavallinen elokuvanäytös, lipun hinta 10 €.

Traileri

Näytökset