Kymmenen leffatärppiä festivaaliohjelmistosta

Espoo Cinén ystävä ja kirjailija-käsikirjoittaja Katja Kallio sekä elokuvaohjaaja Ville Jankeri (Paraatipaikalla Metsäjätti) ja Virpi Suutari (Kotimainen juhlaelokuva Aalto) esittelevät leffatärppinsä Espoo Cinén ohjelmistosta. Jos et vielä tiedä, mitä katsoisit, tartu ainakin näihin suosituksiin!

Kirjailija-käsikirjoittaja Katja Kallio on Imagen elokuvakolumnisti ja cinéfiili – eritoten Espoo Cinéfiili.

Christian Petzold: Undine – Aallotar

Christian Petzold on suosikkiohjaajiani, ja hänen uutuuselokuvansa on aina tapaus, etenkin kun pääosassa on ihana Paula Baer. Undinea olen odottanut siitä lähtien kun näin mainokset kesällä Berliinissä, ja nyt vihdoinkin pääsen näkemään tämän unenomaisen rakkaustarinan.
Avajaisnäytökset ke 2.9. klo 18 Kino Tapiolassa, Finnkino Omena 6 ja Finnkino Sello 5

Francesca Arcibughi: Vivere

Italialaisella elokuvalla on aivan erityinen paikka sydämessäni, ja vanhojen mestareiden rinnalle löytyy aina uusia suosikkeja. Francesca Arcibughin Viveressä entinen tanssija ja äiti opettaa balettia toissapäivän toivoille ja koettaa selvitä arjen kaaoksesta, joten samaistumispintaa löytyy useallakin tasolla. Tiedossa taitaa olla samanlainen pieni helmi kuin Paolo Genovesen Salaisuuksien illallinen jokunen vuosi sitten.
to 3.9. klo 19.30 Finnkino Omena 6, la 5.9. klo 18.30 Finnkino Sello 5 ja su 6.9. klo 15 Finnkino Sello 4

Barnabás Tóth: Those Who Remained

Unkari on ollut viime vuosien kiinnostavimpia elokuvamaita, ja Kosketuksissa, 1945 sekä Jupiterin kuu ovat olleet suuria elämyksiä. Odotukseni ovat kovat, kun Barnabás Toth kertoo toisen maailmansodan jälkimainingeista ja rakkauden voimasta lumoavan kauniissa uutuuselokuvassaan Those Who Remained.
to 3.9. klo 17.15 Finnkino Sello 5, la 5.9. klo 13.45 Finnkino Omena 7, yönäytös klo 4.15 Kino Tapiola

Ville Jankeri on kotimaisen elokuvan kentällä paikkansa vakiinnuttanut espoolaistaustainen ohjaaja, jonka kolmas pitkä elokuva nähdään tänä vuonna Espoo Cinén Paraatipaikalla!

Hans Petter Moland: Out Stealing Horses

Tämä lienee jo neljäs elokuva, jonka Hans Petter Moland tekee Stellan Skärgardin kanssa ja aiemmat ovat olleet hauskoja että koskettavia, kuten kostotarina Lumiauramies (2014), josta Moland ohjasi viime vuonna remaken Hollywoodiin.
pe 4.9. klo 16.45 Finnkino Omena 4, la 5.9. klo 16 Finnkino Omena 6, su 6.9. klo 17.30 Kino Tapiola

Alejandro Amenábar: While at War

Amenabar on tehnyt vaikuttavan uran ja palkittu kaikella Goyista Oscariin. Moraaliaan punnitseva päähenkilö Francon ja sisällissodan Espanjassa. What's not to like?
to 3.9. klo 19.30 Finnkino Sello 4, la 5.9. klo 18.15 Finnkino Omena 7, su 6.9. klo 17.15 Finnkino Omena 6

Ville Jankeri: Metsäjätti
Tässä uudessa kotimaisessa on kiinnostavaa nähdä Jussi Vatasen (huhujen mukaan elämänsä roolissa) esittämä päähenkilö uran, perheen ja menneisyyden ristipaineessa.
Paraatipaikalla pe 4.9. klo 19 Kino Tapiola

Palkitun dokumenttielokuvaohjaaja Virpi Suutarin tuore ohjaustyö Aalto on kiehtova elokuva rohkeista ja aikaansa edellä olleista taiteilijoista Alvar ja Aino Aallosta. Elokuva esitetään Kotimaisena juhlaelokuvana torstaina 3.9. Kino Tapiolassa, ja saa onneksi teatteriensi-iltansa pian sen jälkeen 4.9! Tämän lisäksi Suutari suosittelee dokumenttielokuvaa ohjaajamestari Andrei Tarkovskista, Dardennen veljesten festivaalisuosikki Young Ahmedia ja Annika Grofin kotimaista uutuusdraamaa Syksyn jälkeen saapuu kevät.

Andrei A Tarkovski: Andrey Tarkovsky. A Cinema Prayer
to 3.9. klo 17 Finnkino Omena 4, la 5.9. klo 13.45 Finnkino Sello 4, su 6.9. klo 15 Kino Regina

Jean-Pierre Dardenne & Luc Dardenne: Young Ahmed
ke 2.9. klo 17 Kino Tapiola, pe 4.9. klo 16.30 Cinema Orion, su 6.9. klo 17.45 Finnkino Sello 5

Annika Grof: Syksyn jälkeen saapuu kevät
Varaslähtö festivaaliin: to 27.8. klo 18 Kino Tapiola