Espoo Ciné onnistui yli odotusten!

31. Espoo Ciné International Film Festival huipentui sunnuntai-iltana 6. syyskuuta italialaisen Marco Bellocchion palkitun The Traitor -draaman loppuunmyytyyn näytökseen Kino Tapiolassa.

Viisipäiväinen Espoo Ciné tarjosi innokkaalle yleisölleen elokuvaelämyksiä Kino Tapiolan lisäksi Finnkino Omenassa ja Finnkino Sellossa sekä Cinema Orionissa ja Kino Reginassa Helsingissä. ”Rajoitusten vuoksi käytössämme oli vajaa puolet teatterisalien täydestä kapasiteetista, joten salimäärän lisääminen oli tarpeen”, festivaalin toiminnanjohtaja Mia Vainikainen taustoittaa laajennusta naapurikaupunkiin. ”Yleisö löysi hienosti myös Helsingin näytöksemme”, hän jatkaa.

Festivaalin kohokohtiin lukeutuivat avajaisilta Kino Tapiolassa Christian Petzoldin Undine – Aallotar -elokuvan merkeissä, festivaalin päättänyt mafiadraama The Traitor sekä muut gaalanäytökset. Kotimainen juhlaelokuva Aalto viritti tunnelman huippuunsa ohjaaja Virpi Suutarin sekä elokuvan tuottajana toimineen ja sen kertojaäänenä kuultavan Martti Suosalon esittelemänä. Tekijävieraita saatiin lisäksi Paraatipaikalla nähdyn ajankohtaisen Metsäjätin sekä Pohjoismaisten lyhäreiden näytöksiin. Viikonloppuna nautittiin myös Espoo Cinén ensimmäisistä läpi yön jatkuneista elokuvanäytöksistä Kino Tapiolassa.

Festivaalisuosikkeja olivat myös Andrey Tarkovsky. A Cinema Prayer -dokumentti, Eva Greenin ja Matt Dillonin tähdittämä Proxima, Elia Suleimanin It Must Be Heaven ja puolalainen, Oscar-ehdokkaanakin ollut särmikäs Corpus Christi.

Yleisö otti tapahtuman lämpimästi vastaan. ”Yleisöltä saadun positiivisen palautteen määrä on ollut huikaiseva”, Mia Vainikainen kertoo. ”Erikoisjärjestelyt ovat sujuneet erinomaisesti, ihmiset ovat noudattaneet turvallisuusohjeitamme ja kaikki on mennyt loistavasti. Erityisesti olemme saaneet kiitosta tapahtuman järjestämisestä näinä haastavina aikoina. Pyrkimyksemme oli tuoda ihmisille iloa ja elämyksiä ja siinä onnistuimme yli kaikkien odotusten”, hän kiittelee.

Lasten ja nuorten oma elokuvafestivaali Junior Ciné toi laadukkaalla ja ajatuksia herättävällä ohjelmistollaan selvästi kaivattua virkistystä koulupäiviin. "Kävijöitä riitti ja ryhmät hoitivat hienosti ja vastuullisesti osansa tapahtuman turvallisessa toteutuksessa", Junior Cinén koordinaattori Maria Lehtonen toteaa. Avajaiselokuva Rocca muuttaa maailman esitettiin myös lauantain perhenäytöksessä Kino Tapiolassa, ja keräsi yleisöltä kiitosta.

Espoo Ciné kiittää yhteistyökumppaneitaan, ihanaa yleisöään ja korvaamatonta vapaaehtoisten joukkoa!