Espoo Ciné 2020 siirtyy myöhempään ajankohtaan

Eurooppalaisen elokuvan festivaali Espoo Ciné siirtyy tänä vuonna myöhempään ajankohtaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Festivaali noudattaa suurten yleisötapahtumien järjestämiskieltoa ja Espoon kaupungin linjausta kulttuuritapahtumien perumisesta toukokuun loppuun asti. Päätös koskee myös lasten- ja nuortenelokuvatapahtuma Junior Cinéä sekä huhti-toukokuulle suunniteltua Ciné kylässä -tapahtumaa.

”Valtioneuvoston ohjeistus ja Espoon kaupungin linjaus kulttuuritapahtumien perumisesta kevätkaudella on yksiselitteinen ja selkeä”, Espoo Cinén toiminnanjohtaja Mia Vainikainen kertoo. ”Toukokuisten Espoo Cinén ja Junior Cinén sekä niitä edeltävän Ciné kylässä -tapahtuman valmistelutyöt ovat jo pitkällä, joten päätös tapahtumien siirtämisestä ei ollut helppo, mutta ainoa oikea. Emme kuitenkaan anna tehdyn työn valua hukkaan, vaan etsimme festivaalille uutta ajankohtaa”, Vainikainen kommentoi.

Tämänvuotisen festivaalin uudet päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Espoo Cinén tiimi kiittää Espoon kaupunkia ja muita viranomaistahoja selkeistä ohjeista, terveydenhoitoalan työntekijöitä arvokkaasta työstään ja toivottaa voimia ja rohkeutta koko COVID-19-epidemian kurittamalle kulttuurialalle.