Kantemir Balagov

Beanpole

Дылда

Venäjä 2019
Venäjänkielinen, tekstitys englanniksi
137 min
Sallittu yli 16-vuotiaille
Ohjaus: Kantemir Balagov
Käsikirjoitus: Kantemir Balagov & Aleksandr Terehov
Näyttelijät: Viktoria Mirošnitšenko, Vasilisa Perelygina, Andrei Bykov, Igor Širokov, Konstantin Balakirev, Ksenia Kutenova, Olga Dragunova, Timofei Glazkov
Tuotanto: Aleksandr Rodnjanski & Sergei Melkumov / Non-Stop Prodakšn, AR Content
Kopion lähde: Wild Bunch

On syksy 1945 Leningradissa, sota on juuri päättynyt ja kaupunki on raunioina. Sodassa rikki mennyt nuori nainen Ija – jota pituutensa ja kömpelyytensä vuoksi kutsutaan pilkkanimellä Dylda eli ’kukkakeppi’– on hoitajana sairaalassa. Ija on epätoivoisen rakastunut rintamalla olevaan ystäväänsä Mašaan, jonka pienestä pojasta hän työnsä ohessa huolehtii. Mašan palatessa kotiin on tapahtunut onnettomuus, ja naisten on löydettävä tapa selvitä eteenpäin.

Aleksandr Sokurovin oppilaana pidetty Kantemir Balagov herätti huomiota jo esikoiselokuvallaan Tesnota (eng. Closeness, 2017), mutta Beanpolen myötä hän nousee suoraan maansa mielenkiintoisimpien uusien ohjaajien joukkoon. Elokuvan taustalla on valkovenäläisen Nobel-kirjailija Svetlana Aleksijevitšin kirja Sodalla ei ole naisen kasvoja (1985), joka kuvaa sotaa rintamalla olleiden neuvostonaisten näkökulmasta.

Mickael Suominen

Traileri

Näytökset