Kuukauden leffa -sarja

Kuukauden leffa

Espoon kulttuurikeskus järjestää yhdessä Espoo Cinén kanssa Kuukauden leffa -sarjaa. Kerran kuussa esitetään Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa mielenkiintoisimpia uusia laatuelokuvia. Lippuja näytöksiin voi ostaa Lippu.fi:stä, hinta 7,50 € + toimitusmaksu (alk. 1 €). Huomaathan, että lokakuun Kuukauden leffassa on erikoishinta.

Jos nämä hienot elokuvat jäivät näkemättä ensi-iltakierroksella, nyt on mahdollisuus korjata tilanne!

Syyskuu
Tiistai 17.9. klo 19.00

Raja (Gräns)
Ruotsi, Tanska 2018
1 t 50 min. Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaus: Ali Abbasi
Pääosissa: Eva Melander, Eero Milonoff, Viktor Åkerblom, Joakim Olsson
Levitys: Future Film

Tina (Eva Melander) on tullivirkailija, joka tunnistaa epäilyttävät henkilöt harvinaisen tehokkaasti. Aivan kuin hän pystyisi haistamaan, jos joku piilottelee jotakin. Kun salamyhkäinen, Tinan lailla rujolta näyttävä Vore (suomalainen Eero Milonoff uransa hurjimmassa roolissa) tulee laivalta, Tina ei pystykään lukemaan häntä yhtä hyvin. Hän aavistaa, että Vore salaa jotakin, mutta ei oikein tiedä mitä. Samaan aikaan poliisi turvautuu Tinan apuun, jotta hän auttaisi heitä löytämään todisteita rikollisliigaa vastaan. Tina ei kuitenkaan voi lakata ajattelemasta Vorea. Kun he tapaavat uudestaan, Tinalle alkaa avautua pelottava salaisuus siitä, kuka hän oikein onkaan.

Raja on ruotsiniranilaisen Ali Abbasin toinen pitkä elokuva. Se sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien arvostetussa Un certain regard -sarjassa, jossa se palkittiin sarjan parhaana elokuvana.

Kulttuurimaistiaiset: Aistikas Argentiina

Perjantaina 11.10. klo 18.00

Keväällä alkanut Espoon kulttuuritalojen Kulttuurimaistiaiset-tapahtumasarja jatkuu syksyllä! Tervetuloa upeiden elokuvien, sykähdyttävän musiikkia ja maistuvien herkkujen pariin. Värikkäässä tapahtumasarjassa matkataan ympäri maailmaa ja nautitaan eri maiden elokuvista, ruoasta ja musiikista.

Syksyn toinen Kuukauden leffa -näytös on osa Kulttuurimaistiaiset-tapahtumasarjaa ja Espoon kulttuurikeskuksen valloittaa aistikas Argentiina. Illan aluksi nautitaan argentiinalaisen keittiön herkkuja Tango del norten esittämän musiikin säestyksellä. Kulttuurimaistiaiset huipentuvat elokuvanäytökseen Viimeinen Tango.

Tango del norten musiikissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla argentiinalainen tango, eteläamerikkalainen kansanmusiikki, jazz ja klassinen musiikki. Tango del norten muodostavat bandoneonisti Sami Pirttilahti ja pianisti Ville Westergård.

Tapahtuman kokonaiskesto on noin 2,5 tuntia ja elokuva alkaa noin. klo 19.

Marraskuun leffa: Fantastinen nainen (Una mujer fantástica)

Maanantaina 25.11. klo 19.00

Chile, Yhdysvallat, Saksa, Espanja 2017
1 t 44 min. Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaus: Sebastián Lelio
Pääosissa: Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Aline Küppenheim, Amparo Noguera
Levitys: Atlantic Film Finland

Parhaan ei-englanninkielisen elokuvan Oscar-palkinnon voittanut Fantastinen nainen esittelee rakastuneen pariskunnan, Marinan ja Orlandon. Tarjoilijana työskentelevä Marina haaveilee laulajan urasta, häntä kaksi vuosikymmentä vanhempi Orlando omistaa painotalon. Eräänä iltana Orlando saa sairauskohtauksen ja hänet viedään ensiapuun, mutta mitään ei ole tehtävissä.

Tästä alkaa Marinan painajainen. Surun murtama nainen kaipaisi tukea, mutta lohduttamisen sijasta niin lääkärit kuin Orlandon aikaisempi perhe suhtautuvat häneen penseästi. Kukaan ei kunnioita hänen suruaan tai identiteettiään transnaisena. Orlandon aiempi perhe vain tahtoo unohtaa, että Marina koskaan on edes ollut osa edesmenneen miehen elämää. Marina joutuu taistelemaan oikeudestaan suruun ja olemassaoloonsa, oikeudestaan olla kuka hän on: kompleksinen, vahva, suorasukainen – fantastinen nainen

Liput näytökseen täältä.

Joulukuun leffa: Cold War (Zimna wojna)

Torstaina 12.12. klo 19.00

Puola, Ranska, Iso-Britannia 2018
1 t 28 min. Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaus: Paweł Pawlikowski
Pääosissa: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc, Agata Kulesza, Jeanne Balibar, Cédric Kahn
Levitys: Finnkino

Cold War on intohimoinen rakkaustarina miehestä ja naisesta, Wiktorista ja Zulasta, jotka tapaavat toisensa sotienjälkeisen Puolan raunioissa, kun uutta sosialistista Puolaa aletaan rakentaa myös musiikin – ja varsinkin kansanmusiikin – avulla. Nämä kaksi täysin erilaisen taustan ja mielenlaadun omaavaa ihmistä ovat toistensa täydelliset vastakohdat, ja silti auttamattomasti tuomittuja kuulumaan toisilleen.

1950-luvun kylmän sodan aikaiseen Puolaan, Berliiniin, Jugoslaviaan ja Pariisiin sijoittuvassa tarinassa pariskunnan erottavat toisistaan poliittiset käänteet, tuliset luonteet ja onnettomat kohtalon oikut – mahdoton rakkaustarina mahdottomana aikana.

Elokuvan on ohjannut Oscar-, BAFTA- ja EFA-palkitun Ida-elokuvan ohjaaja Paweł Pawlikowski ja se perustuu löyhästi hänen omien vanhempiensa elämäntarinaan.

Liput näytökseen täältä.