Kuukauden leffa -sarja

Kuukauden leffa

Espoon kulttuurikeskus järjestää yhdessä Espoo Cinén kanssa Kuukauden leffa -sarjaa. Kerran kuussa esitetään Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa mielenkiintoisimpia uusia laatuelokuvia. Lippuja näytöksiin voi ostaa Lippu.fi:stä, hinta 7,50 € + toimitusmaksu (alk. 1 €). Huomaathan, että lokakuun Kuukauden leffassa on erikoishinta.

Jos nämä hienot elokuvat jäivät näkemättä ensi-iltakierroksella, nyt on mahdollisuus korjata tilanne!

Kulttuurimaistiaiset: Aistikas Argentiina

Perjantaina 11.10. klo 18.00

Keväällä alkanut Espoon kulttuuritalojen Kulttuurimaistiaiset-tapahtumasarja jatkuu syksyllä! Tervetuloa upeiden elokuvien, sykähdyttävän musiikkia ja maistuvien herkkujen pariin. Värikkäässä tapahtumasarjassa matkataan ympäri maailmaa ja nautitaan eri maiden elokuvista, ruoasta ja musiikista.

Syksyn toinen Kuukauden leffa -näytös on osa Kulttuurimaistiaiset-tapahtumasarjaa ja Espoon kulttuurikeskuksen valloittaa aistikas Argentiina. Illan aluksi nautitaan argentiinalaisen keittiön herkkuja Tango del norten esittämän musiikin säestyksellä. Kulttuurimaistiaiset huipentuvat elokuvanäytökseen Viimeinen Tango.

Tango del norten musiikissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla argentiinalainen tango, eteläamerikkalainen kansanmusiikki, jazz ja klassinen musiikki. Tango del norten muodostavat bandoneonisti Sami Pirttilahti ja pianisti Ville Westergård.

Tapahtuman kokonaiskesto on noin 2,5 tuntia ja elokuva alkaa noin. klo 19.

Marraskuun leffa: Fantastinen nainen (Una mujer fantástica)

Maanantaina 25.11. klo 19.00

Chile, Yhdysvallat, Saksa, Espanja 2017
1 t 44 min. Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaus: Sebastián Lelio
Pääosissa: Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Aline Küppenheim, Amparo Noguera
Levitys: Atlantic Film Finland

Parhaan ei-englanninkielisen elokuvan Oscar-palkinnon voittanut Fantastinen nainen esittelee rakastuneen pariskunnan, Marinan ja Orlandon. Tarjoilijana työskentelevä Marina haaveilee laulajan urasta, häntä kaksi vuosikymmentä vanhempi Orlando omistaa painotalon. Eräänä iltana Orlando saa sairauskohtauksen ja hänet viedään ensiapuun, mutta mitään ei ole tehtävissä.

Tästä alkaa Marinan painajainen. Surun murtama nainen kaipaisi tukea, mutta lohduttamisen sijasta niin lääkärit kuin Orlandon aikaisempi perhe suhtautuvat häneen penseästi. Kukaan ei kunnioita hänen suruaan tai identiteettiään transnaisena. Orlandon aiempi perhe vain tahtoo unohtaa, että Marina koskaan on edes ollut osa edesmenneen miehen elämää. Marina joutuu taistelemaan oikeudestaan suruun ja olemassaoloonsa, oikeudestaan olla kuka hän on: kompleksinen, vahva, suorasukainen – fantastinen nainen

Liput näytökseen täältä.

Joulukuun leffa: Cold War (Zimna wojna)

Torstaina 12.12. klo 19.00

Puola, Ranska, Iso-Britannia 2018
1 t 28 min. Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaus: Paweł Pawlikowski
Pääosissa: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc, Agata Kulesza, Jeanne Balibar, Cédric Kahn
Levitys: Finnkino

Cold War on intohimoinen rakkaustarina miehestä ja naisesta, Wiktorista ja Zulasta, jotka tapaavat toisensa sotienjälkeisen Puolan raunioissa, kun uutta sosialistista Puolaa aletaan rakentaa myös musiikin – ja varsinkin kansanmusiikin – avulla. Nämä kaksi täysin erilaisen taustan ja mielenlaadun omaavaa ihmistä ovat toistensa täydelliset vastakohdat, ja silti auttamattomasti tuomittuja kuulumaan toisilleen.

1950-luvun kylmän sodan aikaiseen Puolaan, Berliiniin, Jugoslaviaan ja Pariisiin sijoittuvassa tarinassa pariskunnan erottavat toisistaan poliittiset käänteet, tuliset luonteet ja onnettomat kohtalon oikut – mahdoton rakkaustarina mahdottomana aikana.

Elokuvan on ohjannut Oscar-, BAFTA- ja EFA-palkitun Ida-elokuvan ohjaaja Paweł Pawlikowski ja se perustuu löyhästi hänen omien vanhempiensa elämäntarinaan.

Liput näytökseen täältä.

Huhtikuun leffa: Kapernaum – kaaoksen lapset (Capharnaüm)

Torstai 9.4. klo 19.00

Libanon, Ranska 2018
2 t. 6 min. Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaus: Nadine Labaki
Pääosissa: Zain al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Boluwatife Treasure Bankole
Levitys: Finnkinon teatterilevitys

Kapernaum – kaaoksen lapset on tarina Zainista, libanonilaisesta pojasta joka haastaa vanhempansa oikeuteen. Syyte on epätavallinen: lapsen saattaminen maailmaan karuissa oloissa, joissa selviytyminen on taistelua.

Elokuva on kulkenut maailmalla voitosta voittoon, se on Libanonin viime vuoden Oscar-ehdokas ja voitti Cannesissa tuomariston palkinnon. Nuoren Zain al Rafeean uskomaton roolisuoritus katupoikana, joka kieltäytyy luopumasta toivosta, tekee siitä yhden vuoden vaikuttavimmista elokuvista.

Elokuva on kuvattu Beirutin kaduilla aidoilla tapahtumapaikoilla ja siinä esiintyy vain amatöörinäyttelijöitä. Pääosan esittäjä on syyrialainen pakolainen ja käyttää elokuvassa oikeaa nimeään. Ohjaaja Nadine Labaki teki elokuvaa varten taustatyötä pakolaislasten kanssa ja sai siitä idean elokuvassa nähtävään oikeudenkäyntiin.

Liput näytökseen täältä.