LiputElokuvatEsityspaikatMuu ohjelmaInfo
Espoo Cine 2011
Block not found.

AuroraAurora
AuroraAurora

Aurora


Romanialainen nykyelokuva on veret seisauttavan vahvaa ja omaperäistä. Aurorassa Cristi Puiu vastaa tekijänä paitsi käsikirjoituksesta ja ohjauksesta, myös tihenevän tragedian ainoasta pääroolista. Kuin Mikko Niskanen konsanaan, hän on täynnä pakahduttavaa vaiettua voimaa. Elokuva kestää yli kolme tuntia, mutta sitä ei pidä säikähtää. Puiun mestarillinen kerronta kun on muutoinkin kaukana massatuotannon tehokkuusihanteista. Lohduttomat tapahtumat saavat muovautua kuin elämä itse, vääjäämättä, selittämättä. Mikä pirun piina perheenisää painaa?

Cristi Puiu’s masterpiece is over three hours long, but don’t let that frighten you. It is not the only characteristic of the film’s narration that is far from the conventional virtues of efficient mass production. Aurora’s gloomy story builds up like life itself, offering no explanations. What are the dark secrets that torment the father of the family?


Ohjaus/Director
Cristi Puiu
Käsikirjoitus/Script
Cristi Puiu
Kuvaus/DoP
Viorel Sergovici
Leikkaus/Editor
Ion Ioachim Stroe
Näyttelijät/Cast
Cristi Puiu, Clara Vodă, Valeria Seciu, Gelu Colceag, Luminiţa Gheorghiu

Romania, Ranska, Sveitsi, Saksa /
Romania, France, Switzerland, Germany
2010
181 min

Dialogi: romaniankielinen
Tekstitys: englanninkielinen

Dialogue:
Romanian
Subtitles: English

Anna tähtiä / Rate the film


Keskiarvo:
3.3 / 5
Oma arviosi:- / 5


Block not found.

Samankaltaisia elokuvia / Similar films


Romania, draama, realismi, perhe, romanialainen uusi aalto, auteur, haulikko, Uusi Romania, drama, realism, family, Romanian new wave, auteur


AuroraK15