Logo

Lippukauppa | Ohjelmisto | Esityspaikat | FAQ


Espoo Cine 20 V
FIN ENG

MEDIA | Yhteistyössä | Yhteystiedot

EC palkki 08
Lippukauppa Ohjelmisto Esityspaikat


Espoo Ciné Selection 2009

Espoo Ciné Selection on koko ohjelmiston kruununjalokivi. Sarjan painopiste on aina ollut parhaassa eurooppalaisessa dramaelokuvassa, jota on tilisuuden tarjoutuessa maustettu myös muiden maanosien mielnkiintoisilla uutuuksilla. Nyt juhlavuonna sarja on aivan poikkeuksellisen laaja ja näyttävä.

Alle Anderen, 02
Uutta saksalaista elokuvaa parhaimmillaan edustaa Maren Aden ohjaama Alle Anderen (Everyone Else). Elokuva voitti helmikuussa Berlinalessa peräti kaksi Hopeista karhua: itävaltalainen Birgit Minichmayr palkittiin festivaalin parhaana naisnäyttelijänä ja lisäksi elokuva sai arvostetun tuomariston Gran Prix -palkinnon.


Vincere, 01 pieniJo 1960-luvulla nimensä luonut Marco Bellocchio on yhä kovassa vedossa: hänen viimeisin elokuvansa, Mussolini-aiheinen Vincere sai keväällä maailmanensi-iltansa kaikkein arvostetuimmissa mahdollisissa puitteissa, Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjassa.

Vinceren naispääosassa esiintyy Italian juhlituimpiin näyttelijöihin lukeutuva Giovanna Mezzogiorno, jonka monet Espoo Cinén kävijät muistavat Ferzan Özpetekin muutaman vuoden takaisesta elokuvasta Katseet ikkunassa (Finestra di fronte).
Hunger, 03 pieniViime vuonna mm. Cannesin parhaan esikoiselokuvan Caméra d'Or -palkinnon voittanut Hunger on varmasti yksi viime vuosien palkitumpia esikoiselokuvia. Elokuvan on ohjannut jo aiemmin kuvataitelijana tunnettu Steve McQueen. Hänelle on myönnetty mm. Britannian arvostetuin kuvataiteilijoille suunnatulla Turner-palkinto vuonna 1999. McQueenia ei pidä sekoittaa samannimiseen amerikkalaisnäyttelijään.

Hungerin tapahtumat sijoittuvat 1980-luvun alkuun, jolloin IRA:n väliaikaissiiven jäsenet ryhtyivät syömälakkoon pohjoisirlannissa pahamaineisessa Maze-vankilassa.

Pääosassa Bobby Sandsia esittää Michael Fassbender, joka tekee näyttävän roolin myös päätöselokuvana esitettävässä Quentin Tarantinon uutuuselokuvassa Kunniattomat paskiaiset.

Meksikolaisen Guillermo Arriagan nimi ei ehkä ole kaikille tuttu, mutta kaikki, jotka ovat viime vuosina seuranneet uutta elokuvaa tunnistavat takuuvarmasti nimet "Amores perros", "21 grammaa" ja "Babel". Näitä elokuvia yhdistää ohjaaja Iñárritun lisäksi poikkeuksellisen upeat käsikirjoitukset, jotka kaikki ovat syntyneet Arriagan kynästä. Nyt Arriaga on tehnyt esikoisohjaksensa, nimeltä The Burning Plain.

Pääosissa Arriagan esikoisohjauksessa ovat mm. Charlize Theron, Kim Basinger ja Joaquim de Almeida. Musiikin elokuvaan on säveltänyt Hans Zimmer, eräs aikamme juhlituimmista elokuvasäveltäjistä.

Burning Plain, 02 pieni