Logo

Lippukauppa | Ohjelmisto | Esityspaikat | FAQ


Espoo Cine 20 V
FIN ENG

MEDIA | Yhteistyössä | Yhteystiedot

EC palkki 11
Lippukauppa Ohjelmisto Esityspaikat


DSCF7871Kuva: Anna Kauppila

Lasten ja nuorten Espoo Ciné 2009

Espoo Cinéssä on joka vuosi myös erityinen, lapsia ja nuoria silmällä pitäen koottu ohjelmakokonaisuus. Tarkoituksena on tuoda elokuvat helpommin myös espoolaisten päiväkoti- ja koululaisryhmien ulottuville.


Vuoden 2009 ohjelmisto

 
 Kaikkein nuorimmille oli koostettu noin puolen tunnin mittainen animaatioelokuvien sikermä, jossa esitettiin ruotsalaisten Uzi ja Lotte Geffenbladin "Täplä ja Läiskä lumimyrskyssä" (Prick och Fläck snöar in) joka perustuu Lotte Geffenbladin samannimiseen lastenkirjaan, latvialaisen Reinis Kalnaellisin "Kun omenat putoilevat" (Kad aboli ripo), hollantilaisen Raimke Groothuizenin "Pikkuvaris ja paljas peppu" (De kleine Kraai met blote billen) sekä saksalainen Anna Samoylovicin "Hokkus-pokkus" (Hokus-Pokus).

Näissä elokuvissa joko ei ole lainkaan dialogia tai sitten dialogi esitetään myös suomeksi, niin että myös lapset voivat seurata elokuvia.

DSCF7868
Kuva: Anna Kauppila
Hieman vanhemmille on suunnattu erityinen lasten- ja nuorisoelokuvien sarja, jossa esitettiin mm. kaikkien aikojen ensimmäinen kotimainen pitkä animaatiolelokuva, laajalti kansainvlistäkin kiitosta saanut Niko – lentäjän poika. Muut sarjan elokuva olivatkin nuorille tehtyjä näytelmä elokuvia, joissa saikkailtiin aina Islannin arktisista maisemista (Ari Kristinssonin ohjaamassa elokuvassa Duggholufólkið / "Linjat poikki"), Mongolian aroille (René Bo Hansenin ohjaama Die Stimme des Adlers / "Kotkametsästäjän poika") ja Marokkoon (Souad El-Bouhatin ohjaama Française / "Ranskalainen").

Kaikista elokuvista on myös laadittu erilliset oppimateriaalit, joiden pohjalta opettajien on helpompi käsitellä elokuvissa esiinnousseita teemoja myöhemmin.

Kotkametsästäjän poika, 02
René Bo Hansen, Die Stimme des Adlers / "Kotkametsästjän poika".
Kuva © Eden Film Stromberg Productions
 
Espoon koululaisille tarjotaan myös mahdollisuus päästä katsomaan kuluneen vuoden keskeisimmät kotimaiset uutuuselokuvat suurelta kankaalta. Tämänvuotiseen kattaukseen oli valittu mm. Dome Karukosken Kielletty hedelmä, Mika Kaurismäen Kolme viisasta miestä, Jukka-Pekka Valkeapään Muukalainen, Kalus Härön Postia pappi Jaakobille sekä Lenka Hellstedtin Maata meren alla.

Päiväkoti- ja koululaisryhmille suunnatut elokuvat esitetään aamu- tai päiväaikaa, jotta opettajien olisi mahdollisimman helppo sovittaa elokuvassakäynti osaksi koulujen syyslukukauden alun ohjelmaa. Elokuvat eivät kuitenkaan ole suljettu myöskään muulta yleisöltä, sikäli kuin tilaa on, kuka tahansa voi ostaa lipun näytöksiin. Päivänäytösten liput ovat myös illatanäytösten lippuja halvempia.
Muukalainen 3 pieni
Jukka-Pekka Valkeapää, Muukalainen. (Sandrew Metronome Distribution Finland.)