Logo

Lippukauppa | Ohjelmisto | Esityspaikat | FAQ


Espoo Cine 20 V
FIN ENG

MEDIA | Yhteistyössä | Yhteystiedot

EC palkki 07
Lippukauppa Ohjelmisto Esityspaikat


Ohjelmisto 2009

Tällä sivulla voi tutustua vuoden 2009 Espoo Cinén ohjelmistoon, yksittäisten elokuvien esittelyitä pääsee lukemaan TÄÄLLÄ

PDF-muotoisen ohjelmakartan voi ladata tästä: pdf EC 2009 Ohjelmakartta / Screening Schedule (248 KB)

Enemmän elokuvia ja esityksiä kuin koskaan ennen!

Tänä vuonna Espoo Cinéssä on enemmän elokuvia kuin koskaan ennen, kaikkiaan toista sataa. Lisäksi tänä vuonna useimmat elokuvat esitetään useampaan kertaan, osa jopa kolmasti. Tämä on mahdollista, koska festivaali on tänä vuonna lähes kaksi kertaan niin pitkä kuin viime vuonna. Lisäksi elokuvia esitetään tänä vuonna paitsi tutussa festivaalikeskuksessa Tapiolassa, myös Leppävaarassa Bio Rex Sellossa sekä Andorrassa, Helsingissä. Tarkempia tietoja esityspaikoista löytyy täällä.

Ohjelmisto on jaettu kahdeksitoista sarjaan. Festivaalin pääelokuvat on koottu otsikon Paraatipaikalla alle.

 Limits of ControlParaatipaikalla esitettäviin elokuviin kuuluvat luonnollisetikin festivaalin avajaiselokuva Ken Loachin uutuus Looking for Eric sekä festivaalin päätöelokuva Quentin Tarantinon Kunniattomat paskiaiset (Inglourious Basterds).

Mukana paraatipaikalla ovat lisäksi mm. vuoden kotimainen debyytti Zaida Bergrothin Skavabölen pojat, Jim Jarmuschin jo etukäteen kohua aiheuttanut The Limits of Control sekä Stephen Frearsin odotettu, Michelle Pfeifferin tähdittämä Chéri.

Vuosien mittaan vakiintuneita sarjoja Espoo Cinéssä ovat parasta nykyelokuvaa laajasti esittelevä Espoo Ciné Selection, espanjankielisen elokuvan El mundo español, Pink Zone, dokumenttielokuvien sarja, eurooppalaisten fantasiaelokuvien Méliès d'Argent -kilpasarja, lapsille ja nuorille suunnattujen elokuvien ja kuluneen vuoden parhaiden kotimaisten elokuvien sarjat.

Mamma Mia!Juhlavuoden kunniaksi myös ilmainen ulkoilmaesitys on tänä vuonna erityisen vaikuttava: esitettävänä elokuvana on viime aikojen ehdottamasti suosituin musiikkielokuva Mamma Mia!

Juhla ei kuitenkaan olisi täydellinen, ellei elokuvan rinnalle tulisi laulunumeroita säestämään Out 'n loud, maan ensimmäinen & maineikkain gaykuoro.
Pomegrnates and MyrrhErityistä huomiota saavat osakseen myös uusin ranskalainen elokuva, josta on koottu oma sarja nimellä La Célébration française sekä uusi australialainen kauhuelokuva, jota esitetään sarjassa Midnight Madness Presents Alternative Australia.

Lähi-idän vaikea poliittinen tilanne on alkanut myös synnyttää uudenlaisia kuvia, kun lähes mahdottomissa oloissa elävät palestiinalaiset ovat alkaneet purkaa tilannettaan myös elokuvan keinoin, tuloksia nähdään nyt myös Espoo Cinén erillisessä Palestiina-sarjassa.

 

Espoo Ciné 20 vuotta

Tänä vuonna järjestetään jo 20. Espoo Ciné -festivaali. Tasavuotta juhlistamaan on koottu Espoo Cinén katsojien suursuosikkeja takavuosilta. Mukaan on valittu elokuvia erityisesti festivaalin kannalta keskeisen tärkeiltä ohjaajilta.

Miltä näyttävät vuosien jälkeen uudelleen valkokankaalta nähtynä vaikkapa tämän vuoden Kultaisen palmun voittajan, Michael Haneken edellinen iso Cannes-menestys, tuomariston Grand prix -palkinnon voittanut hyytävä Pianonopettaja (La Pianiste) vuodelta 2001? Tai kuinka Ken Loachin Hellä suudelma (Ae Fond Kiss...) on kestänyt aikaa? Lisää juhlasarjasta kerrotaan täällä.
Pianonopettaja 05
 Hellä suudelma 06 pieni


Muu festivaaliohjelma

Varsinaisten elokuvaesitysten lisäksi festivaalilla on joka vuosi mukana myös runsaasti muuta elokuva-aiheista ohjelmaa.

Cine españolEspanjalaisen elokuvan kuvallinen historia
Tänä vuonna hemmotellaan festivaalikävijöitä ainutlaatuisen upealla espanjalaisen elokuvan historiaa luotaavalla juliste- ja valokuvanäyttelyllä. Varsin useat näyttelyssä esiteltävistä viime vuosien elokuvista ovat Cinén vieraille tuttja myös isolta kankaalta.

Näyttelyn on koonnut Espanjan ulkoministeriön toimeksiannosta espanjalainen elokuvahistorioitsija Jesús García de Dueñas. Näyttely on auki festivaalin aikana Espoon kulttuurikeskuksen näyttelytilassa ja siihen vapaa pääsy. Lisää näyttelystä voit lukea täällä.

Courchesne installation, 01 pieniThe End of Film – The Future of Cinema
Espoo Cinén yleisöseminaari pureutuu tänä vuonna uuden digitaalisen elokuvan erityispiirteisiin. Seminaarin pääpuhujana on kanadalainen Luc Courchesne, immersiivisen ja interaktiivisen elokuvan pioneeri.

Courchesnen lisäksi seminaarissa puhuvat Jarmo Puskala, joka on erikoistunut internetin esille tuomiin yhteisöllisyyden käytäntöihin sekä Kasimir Lehto, uuden kolmiulotteisen elokuvan spesialisti. Lue enemmän seminaarista täällä.

Yleisöseminaari järjestetään tiistaina 25. elokuuta klo 13 alkaen Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa. Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy.

Kuvia seminaaristä löytyy täältä.