Logo

Lippukauppa | Ohjelmisto | Esityspaikat | FAQ


Espoo Cine 20 V
FIN ENG

Media | Yhteistyössä | Yhteystiedot

EC palkki 09
Lippukauppa Ohjelmisto Esityspaikat


Kuukauden leffojen

kevätkausi 2010

Espoon kulttuurikeskus ja Espoo Ciné järjestävät syksyisin ja keväisin Kuukauden leffa -sarjan, jonka ajatuksena on tuoda viimeaikojen hienoimpia elokuvia nähtäväksi Tapiolaan, Espoon kulttuurikeskukseen (Kulttuuriaukio 2, Tapiola). Kaikki elokuvat esitetään Kulttuurikeskuksen Louhisalissa. Kevään 2010 elokuvasarjassa nähdään seuraavat elokuvat:
Särkyneet syleilyt kansikuva medium
  

 SEURAAVAKSI OHJELMISTOSSA:

 

 
 JulieJulia 2
JULIE & JULIA
Yhdysvallat 2009
124 min
K3
OHJAUS & KÄSIKIRJOITUS: Nora Ephron
PÄÄOSISSA: Meryl Streep, Amy Adams, Stanley Tucci, Chris Messina
LEVITTÄJÄ: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland
Maanantaina 10. toukokuuta klo 19.00

Julie & Julia


Tästä elokuvasta tulet ulos hymy huulessa ja takuulla nälkäisenä!
1960-luvun Pariisiin diplomaattimiehensä työn perässä muuttanut Julia Child päättää tylsistymisen välttääkseen alkaa opiskella ruoanlaittoa. Karismaattisen Meryl Streepin esittämästä – Suomessa tuntemattomana pysyneestä – Childista kehkeytyykin aikansa ”teija sopanen”, julkkiskokki ja tunnettu televisiokasvo, joka toi ranskalaisen keittiön Amerikkaan.
2000-luvun New Yorkissa taas kolmikymppinen Julie päättää hakea elämäänsä iloa kokkaamalla klassikoksi muodostuneen Julia Childin keittokirjan Ranskalaisen keittiön salaisuudet -keittokirjan kaikki 524 reseptiä – 365 päivässä, yhdessä pienessä keittiössä.
Riemastuttava tosielämän tapahtumiin pohjaava Julie & Julia liikkuu kahdessa ajassa, kahdella mantereella ja kahdessa parisuhteessa, yhdistävänä tekijänä palava intohimo ruoanlaittoon.
 


 

Kevään 2010 ohjelmistossa jo nähtyjä elokuvia:

 
 Särkyneet syleilyt small
Kuva: SÄRKYNEET SYLEILYT (c) 2009 El Deseo

SÄRKYNEET SYLEILYT (Los abrazos rotos)
Espanja 2009
129 min
K11
OHJAUS & KÄSIKIRJOITUS: Pedro Almodóvar
PÄÄOSISSA: Penélope Cruz, José Luis Gomez, Lluís Homar, Tamar Novas, Blanca Portillo
LEVITTÄJÄ: Sandrew Metronome Distribution Finland
 Maanantaina 18. tammikuuta 2010 klo 19.00

Särkyneet syleilyt (Los abrazos rotos)


Rakastetun espanjalaisohjaaja Pedro Almodóvarin uusin elokuva Särkyneet syleilyt liikkuu jälleen rakkauden, mustasukkaisuuden ja petoksen klassisissa teemoissa.
Elokuva kertoo sokeutuneesta entisestä elokuvaohjaajasta Matosta, joka kohtaa 14 vuoden jälkeen menneisyytensä tragedian: onnettomuuden, jossa hän menetti paitsi näköaistinsa myös elämänsä rakkauden, Lenan. Lenan roolissa nähdään viekoitteleva Penélope Cruz. Visuaalisesti häikäisevä esteettinen makupala on Almodóvaria parhaimmillaan!
  
 Doubt Epäilys small

DOUBT – EPÄILYS (Doubt)
Yhdysvallat 2008
105 min
K3
OHJAUS & KÄSIKIRJOITUS: John Patrick Shanley
PÄÄOSISSA: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams
LEVITTÄJÄ: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland
Maanantaina 8. helmikuuta 2010 klo 19.00

Doubt – Epäilys (Doubt)


On vuosi 1964. New Yorkin Bronxissa sijaitsevan katolisen koulun tarmokas pappi, isä Flynn (Philip Seymour Hoffman) yrittää saada kumotuksi koulun tiukkoja sääntöjä, joita on jo pitkään rautaisella otteella vaalinut koulun rehtori, sisar Beauvier (Meryl Streep). Ankara johtaja uskoo pelon ja kurin voimaan, mutta edes hän ei voi pysäyttää poliittisen muutoksen tuulia. Ristiriidoista syttyvä tahtojen taistelu on repiä hajalle koko yhteisön, traagisin seurauksin.
John Patrick Shanley on sovittanut valkokankaalle sekä Pulitzerilla että Tonylla palkitun väkevän näytelmänsä. Doubt – Epäilys on puhutteleva tarina totuuden etsimisestä ja tiukkojen moraalikäsitysten tuhoisista seurauksista. Paitsi tekstillään, myös näyttelijäsuorituksillaan häikäisevä elokuva on kahminut palkintoja sekä muun muassa viisi ehdokkuutta niin Oscar kuin Golden Globe -jahdissakin.
  
 RevolutionaryRoad small

REVOLUTIONARY ROAD
Yhdysvallat 2008
120 min
K11
OHJAUS: Sam Mendes
KÄSIKIRJOITUS: Justin Haythe, Richard Yates (romaani)
PÄÄOSISSA: Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, Michael Shannon, Ryan Simpkins, Kathy Bates
LEVITTÄJÄ: Finnkino
 Tiistaina 9. maaliskuuta 2010 klo 19.00

Revolutionary Road


Kate Winslet ja Leonardo DiCaprio palaavat valkokankaalle pariskuntana ensimmäistä kertaa sitten Titanicin! Richard Yatesin menestysteokseen pohjautuvan, 1950-luvulle sijoittuvan elokuvan pääosassa nähdään nuori pariskunta Wheeler. April ja Frank lapsineen säteilevät kilpaa kauniin talonsa kanssa, mutta kulissien takaa löytyy kuitenkin onneton pariskunta, joka tuntee olevansa ansassa amerikkalaisessa unelmassa. Wheelerit päättävät tehdä irtioton sovinnaisesta ja yhdenmukaisuutta suosivasta elämänpiiristä ja muuttaa Pariisiin, jossa he voisivat elää sen sijaan, että vain näyttelisivät elävänsä. Myös muutos tuo kuitenkin muassaan vastoinkäymisiä.
Lähellä Revolutionary Roadin kulissien murtumisen tematiikka ohjaajataituri Sam Mendes oli myös kymmenen vuotta sitten läpimurtoelokuvassaan American Beauty.

  
 Coco 1 small

COCO CHANEL & IGOR STRAVINSKY
Ranska 2009
120 min
K13
OHJAUS: Jan Kounen
KÄSIKIRJOITUS: Chris Greenhalgt
PÄÄOSISSA: Mads Mikkelsen, Anna Mouglalis, Anatole Taubman, Natacha Lindinger, Yelena Morozova
LEVITTÄJÄ: Cinema Mondo

 
 

Sunnuntaina 18. huhtikuuta klo 15.00

Coco Chanel & Igor Stravinsky


Vuoden 1913 Pariisissa Coco Chanel keskittyy uranrakentamiseen ja rakastuu palavasti komeaan, varakkaaseen Arthur ”Boy” Capeliin. Samana vuonna Igor Stravinskyn Kevätuhri saa ensi-iltansa Theatre de Champs Elyseessä ja esityksen nähnyt Coco haltioituu näkemästään. Uraauurtava teos on kuitenkin monille liian moderni: järkyttänyt yleisö osoittaa halveksuntaa ja puhkeaa lähes mellakkaan. Stravinsky on murheen murtama.
Seitsemän vuotta myöhemmin rikas ja arvostettu, muoti-imperiumin luonut Coco suree miehensä äkillistä kuolemaa. Coco tapaa sattumalta uudestaan Stravinskyn, joka elelee Pariisissa pennittömänä paettuaan Venäjän vallankumousta. Cocon ja Igorin välille syttyy välittömästi säkenöivä vetovoima.
Upean ohjaajavisualistin kuvia siivittävät Stravinskyn sävellykset. Intohimodraaman pääosissa nähdään kuohahtelevana säveltäjänerona Mads Mikkelsen ja kiehtovana trendijumalattarena Anna Mouglalis.


Lipun kuukauden leffa -esityksiin maksavat 6,50 euroa (sisältäen Lippupisteen palvelumaksun 1,50 e/lippu yhteispalvelupisteen toimipisteissä) ja niitä voi ostaa Espoon kulttuurikeskuksesta (Tapiolan yhteispalvelupiste), Stockmann Tapiolasta, Kauppakeskus Sellosta (Leppävaaran yhteispalvelupiste), K-Citymarket Espoo Leppävaarasta, Kauppakeskus Iso Omenasta (Matinkylän yhteispalvelupiste), Kauppakeskus Lippulaivasta (Espoonlahden yhteispalvelupiste) sekä Lippupisteestä.

Huom! Osta lippusi ajoissa ja vältät ruuhkat ennen esitystä.
Tiedustelut: www.espoo.fi/kulttuurikeskus tai Espoo Cinén festivaalitoimisto 09 466 599.