Logo

Lippukauppa | Ohjelmisto | Esityspaikat | FAQ


Espoo Cine 20 V
FIN ENG

MEDIA | Yhteistyössä | Yhteystiedot

EC palkki 04
Lippukauppa Ohjelmisto Esityspaikat


Hyvästi filmi, tervetuloa elokuva

 

20. Espoo Cinén yleisöseminaari elokuva tulevaisuudesta järjestettiin tiistaina 25. elokuuta kello 13.00 alkaen Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa. Seminaariin oli vapaa pääsy.


Kuvia seminaarista löytyy täältä.


Espoo Cinén yleisöseminaari pureutuu tänä vuonna uuden digitaalisen elokuvan erityispiirteisiin. Seminaarin pääpuhuja, kanadalainen Luc Courchesne on tehnyt pitkän uran immersiivisen ja interaktiivisen elokuvan parissa.

Courchesnen uusin tutkimus liittyy elokuvaan, joka puolipallona heijastetaan katsojan ympärille. Näin saadaan aikaan immersiivinen eläytyminen elokuvaan.

Espoo Cinéssä on esillä yksi Courchesnen kehittämistä Panoscope 360° -installaatioista. Courchesen käyttää uusinta teknologiaa, mutta vaikutteet ovat media-arkeologian kätköistä, panoraamakuvien ja kolmiulotteisten heijastuskuvien maailmasta.

 Luc Courchesnen installaatio
Luc Courchesnen installaatio

Alun perin seminaarin toiseksi puhujaksi lupautunut Jarmo Puskala toutantoyhtiö Energiasta on valitettavasti joutunut perumaan osallistumisensa. Hänen tilalleen puhumaan saapuu Energian ensimmäisen elokuvan, "Star Wreckin" (2005) ohjaaja Timo Vuorensola. Hän on ohjaajana myös Energian seuraavass suurprojektissa, tällä hetkellä esituotanossa olevassa "Iron Sky" -elokuvassa.

Iron Sky Art5 Nazi ufo, 03 pieni
Kuva on tuotatoyhtiö Eergian seuraavasta projektista: Iron Sky
 
Kolmas puhuja seminaarissa on Kasimir Lehto, joka on suuntautunut kolmiulotteisen elokuvan alueelle. Stereoskooppisen 3D-elokuvan sanotaan olevan digitaalisen elokuvan ja Hollywoodin tämän päivän avaintekijä, mutta mikä on formaatin todellinen arvo katsojalle ja elokuvantekijöille? Lehto käsittelee esityksessää 3D-kerronnan ja -ilmaisun psykologisia ja emotionaalisia ominaispiirteitä.


Huom! Seminaarin alustukset ovat englanninkielisiä. Yleisöllä on kuitekin halutessaan mahdollisuus esittää kysymyksiä myös suomeksi.