Logo

Lippukauppa | Ohjelmisto | Esityspaikat | FAQ


Espoo Cine 20 V
FIN ENG

MEDIA | Yhteistyössä | Yhteystiedot

EC palkki 04
Lippukauppa Ohjelmisto Esityspaikat


Avajaisklubi

Espoo Cinén avajaisklubi järjestetään avajaisiltana perjantaina 21. elokuuta klo 21 alkaen Dubrovnikissa (Eerikinkatu 11). Illan esiintyjänä on juuri esikoislevynsä julkaissut Them Bird Things.

Kuvia avajaisklubilta pääsee katsomaan täältä.

Them Bird Things


Them Bird Things on suomalaisen laulajan Salla Dayn, kahden amerikkalaisen biisinkirjoittajalegenda Steve Blodgettin ja Mike Brassardin (Mike & The Ravens), sekä tuottaja Will Shaden yhteisprojekti. Salla aloitti muusikonuransa vuonna 2000 Branded Womenin kosketinsoittajana, ja yhtyeen hajottua muutamaa vuotta myöhemmin Salla päätti lähteä tutustumaan elämään rapakon takana. Näillä retkillä sai alkunsa Them Bird Things.

Them bird things livingroom

Suomessa mukaan pestattiin Timo Vilkkula (kitara), Esa Jussila (basso) ja Ville Särmä (rummut) vangitsemaan levylle ajatonta ja tunnelmallista soundimaailmaa. Them Bird Things on tummasyistä rock- psykedeliaa americanaan ja kantrifolkbluesiin annosteleva yhtye, jonka juuret johtavat syvälle amerikkalaiseen sielunmaisemaan.
 
Osa albumin kappaleista on peräisin kaksikko Blodgett & Brassardin pöytälaatikoista, eikä niitä ole aikaisemmin julkaistu. Levyltä löytyy myös kappaleita, jotka kaksikko on kynäillyt varta vasten Sallalle ja Them Bird Thingsille.

Yhtye on onnistunut vakuuttamaan musiikillaan myös alan näkyviä hahmoja. Muun muassa The Monks-yhtyeen kitaristi Gary Burger on analysoinut Sallan laulua: "Matalaa, aistillista, seksikästä ja siinä on voimaa. Sen koe ttuaan haluaa välittömästi kuulla lisää – ja nähdä lisää! Musiikkinsa puolesta tämä albumi olisi voitu julkaista jo vuosikymmeniä sitten."

Suomalais-amerikkalaisen yhteistyön tulos Them Bird Things julkaisi suitsutetun esikoislevynsä “Fly, Them Bird Things, Fly!” 5. elokuuta.

Avajaisklubin järjestelyissä mukana:

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas