Leffasuosituksia osa VI

Avajaisviikonloppu on takanapäin ja alkamassa on viikko täynnä upeita elokuvakokemuksia. Jos vielä mietit, mitä kaikkea suuntaisit seuraavan seitsemän päivän aikana katsomaan, niin nyt on luvassa hallituksemme jäsenen Otto Suurosen tärppejä!

Top 5:

ENGLAND IS MINE (Ohjaus: Mark Gill)
"Manchester, so much to answer for... Viime aikoina yhä kontroversaalimmaksi heittäytyneen Morrisseyn nuoruutta käsittelevä elokuva on tapaus jokaiselle The Smithsin nimeen vannovalle. Suomen ensiesityksensä saavassa brittielokuvassa liikutaan ajassa ennen ikonisen yhtyeen läpimurtoa."

POHJOISMAISET LYHÄRIT(Ohjaus: Useita ohjaajia)
"Pohjoismaisissa lyhäreissä keskitytään tänä vuonna naistekijyyteen. Näytökseen kannattaa saapua jo pelkästään Saamelaisverellä (Sameblod, 2016) läpimurtonsa tehneen Amanda Kernellin I Will Always Love You Connyn tähden, sillä se on täydellinen esimerkki timantiksi tiivistetystä lyhytelokuvasta. Pohjoismaisen nuoren miehen kasvuodysseiaa on harvoin tulkittu näin vangitsevasti."

KOTIMAINEN JUHLANÄYTÖS (Ohjaus: Useita ohjaajia)
"Kotimaiselle elokuvalle varatulla paraatipaikalla esitetään tänä vuonna komea näytöksellinen viime aikojen parhaita suomalaisia lyhytelokuvia. Niin Cannesissa (Teppo Airaksisen Katto) kuin Sundancessa (Teemu Niukkasen Saatanan kanit) mainetekoihin yltäneet lyhytelokuvat ovat parhaimmillaan valkokankaalta nautittuina."

LET THE CORPSES TAN (Ohjaus: Hélène Cattet & Bruno Forzani)
"Murhanhimoiset rikolliset ja vireät poliisit ajautuvat sotapolulle ranskalaisen tekijäkaksikon Hélène Cattetin ja Bruno Forzanin tinkimättömän kiihkeässä toimintatrillerissä. Visuaalisesti näyttävä elokuva tunnustaa mikroskooppisen tarkasti ihailunsa 1960- ja 70-luvun eurooppalaisiin genreklassikoihin."

RAVENS (Ohjaus: Jens Assur)
"Rujoa kauneutta koskettavassa sukupolvikuvauksessa."

Kotimainen juhlanäytös on huomenna 8.5. klo 19.00 Louhisalissa ja Pohjoismaiset lyhärit lauantaina 12.5. klo 15.00 Louhisalissa. Muiden elokuvien näytösajat löydät elokuvakohtaisilta sivuilta!

Ihanaa auringon ja elokuvien täyteistä viikkoa!