Leffasuosituksia osa V

ESPOO CINÉ 2018 ALKAA TÄNÄÄN! Avajaispäivän kunniaksi on aika jakaa vielä viime hetken leffatärpit. Viimeisenä, vaan ei todellakaan vähäisimpänä omat viisi suositustaan kertoo Espoo Cinén puheenjohtaja Timo Kuismin:

SUNDAY'S ILLNESS (Ohjaus: Ramón Salazar)
"Espanjalaisohjaaja Ramón Salazarin syksyisissä väreissä kylpevä draama on pakahduttavan kaunis, herkkä ja koskettava kuvaus äidin ja tämän lapsena hylkäämän, nyt jo aikuisen tyttären kohtaamisesta. Vuoden paras elokuva jo nyt."

THE PLACE (Ohjaus: Paolo Genovese
"Tavallinen kahvila kaupungin keskustassa. Nurkkapöydässä käy kuitenkin poikkeuksellinen kuhina. Siellä aamusta iltaan istuva mies lupaa ihmisille juuri sitä mitä he eniten toivovat. Tämä paholainen ei pukeudu Pradaan, vaan näyttää nuhjuiselta virkamieheltä. Paikan enkeli on Angela, tarjoilija, jota Sabrina Ferilli näyttelee."

ENGLAND IS MINE (Ohjaus: Mark Gill)
"Mitä ihmettä Morrissey puuhasteli ennen 80-luvun indieihmebändi The Smithsin syntyä? No vietti tietenkin lähes tavallista teinielämää, käytti vielä etunimeään ja oli New York Dolls -yhtyeen fanikerhon puheenjohtaja. Mark Gillin ohjaama draama kuvaa hienosti 80-luvun Manchesterin ankeaa arkea ja riisuu upeasti Morrisseyn ympärille jälkeenpäin rakennetun etäisen mystisyyden."

SHUT UP AND PLAY THE PIANO (Ohjaus: Philipp Jedicke)
"Kanadalaisesta muusikosta Jason Beckistä, joka tunnetaan myös taiteilijanimellä Chilly Gonzales, kertova dokumentti on niin hurja, omalaatuinen, oudosti kääntyilevä ja hulvattoman hauska, että sitä voisi helposti luulla mukadokumentiksi aivan heavyrockbändistä kertovan Spinal Tap - Hei, me rokataan -tyyliin."

CRASH TEST AGLAÉ (Ohjaus: Eric Gravel)
"Autojen törmäystestejä tekevässä tehtaassa työskentelevä ranskalainen nuori nainen saa valita: potkut tai siirto Intiaan. Hetken miettimisen jälkeen kamat ovat jo autossa ja nokka kohti Kalkuttaa. Vanha auto hajoaa jo alkumetreillä, mutta matka jatkuu ja sitähän riittää 7500 kilometriä. Tie-elokuvien tyyliin tärkeintä on liike ja se tässä ihanasti porisevassa komediassa on juuri kaikkein hilpeintä."

Mahdollisuus nähdä Sunday's Illness sekä Shut Up and Play the Piano tarjoutuu heti sunnuntaina! Kaikkien elokuvien näytösajat löydät kalenteristamme ja elokuvakohtaisilta sivuilta.