Leffasuosituksia osa I

Etkö vielä tiedä, mitä kaikkea aiot tulla festivaaleillemme katsomaan? Ei hätää, sillä tällä viikolla luvassa on toimistomme väen leffasuosituksia! Ensimmäisenä suosituksensa jakaa tiedottajamme Saija Holm.

Neljä suosikkia:

SUMMER 1993 (Ohjaus: Carla Simón)
"Ehdoton suosikkini toistaiseksi näkemistäni leffoista Cinén kovatasoisessa ja monipuolisessa ohjelmistossa! Frida (suurenmoinen Laia Artigas) on 6-vuotias tyttö, jonka äiti on juuri kuollut. Sopeutuminen uuteen alkuun ilman äitiä on hankalaa ja pienen lapsen keinot käsitellä surua ovat absurdeja, hupsuja ja rajujakin. Taidokkaasti toteutettu, hienoviritteinen elokuvahelmi tavoittaa lapsen maailman niin uskottavasti ja liikuttavasti, että vertaukset Carlos Sauran klassikkoon Korppi sylissä (1976) eivät tunnu liioitelluilta. Ja se on todella paljon sanottu."

THELMA

(Ohjaus: Joachim Trier)
"Joachim Trierin elokuvia yhdistää latautunut tunnelma: pinnan alla kytee. Thelma kertoo Episodi-lehden sanoin ”yliluonnollisista lesboista” eli tukahdutetuista tunteista ja niiden seurauksena päähenkilön hallitsemattomiksi yltyvistä psykokineettisistä voimista. Cinén tämänvuotinen julistekuva on yksi Thelman säväyttävistä stilleistä."

EUPHORIA

(Ohjaus: Lisa Langseth)
”'Kiehtova utopia kuolemasta', päärooleissa Alicia Vikander (♡), Eva Green ja Charlotte Rampling? Count me in! Myös elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja on nainen, ruotsalainen Lisa Langseth."

KOTIMAINEN JUHLANÄYTÖS (Useita ohjaajia)
"Päätös antaa näin näyttävä esityspaikka kotimaisille lyhytelokuville on mahtava! Lyhytelokuvia näkee aivan liian harvoin isolta kankaalta ja nyt siihen tarjotaan tilaisuus näytöksessä, jonne on valittu seitsemän palkittua ja kehuttua teosta. Paikalle saapuu myös iso joukko lahjakkaita elokuvantekijöitä."

Haastava, mutta kiinnostava:

ANNA'S WAR (Ohjaus: Aleksei Fedorchenko)
"Göteborgin elokuvajuhlilla kilpaillut tosipohjainen tarina vaikuttaa todella hienolta, mutta rankan aiheensa ja intensiivisen toteutustapansa vuoksi myös haastavalta katsomiskokemukselta. Toisen maailmansodan kauheuksiin sijoittuva, visuaalisesti säväyttävä elokuva kertoo saksalaissotilaiden miehittämän rakennuksen takassa piilottelevasta Annasta. Poikkeuksellisen asetelmasta tekee se, että Anna on vain 6-vuotias (ovatpas 6-vuotiaat kovilla Cinéssä!?) – seuranaan ainoastaan punaturkkinen kissa."

Tuleeko jostain näistä sinunkin suosikkisi? Näytösajat sekä lisää tietoa näistä ja muista ohjelmistomme elokuvista löydät elokuvakohtaisilta sivuilta. 

Lisää suosituksia luvassa keskiviikkona!