Espoo Ciné kiittää ja kumartaa

29. Espoo Ciné International Film Festival päättyi sunnuntaina. Kymmeneen päivään mahtui paljon! 

Espoo Cinén ja Junior Cinén ohjelmistossa nähtiin yli 80 pitkää elokuvaa yli 200 näytöksessä ja helteestä huolimatta katsojat saapuivat nauttimaan eurooppalaisesta elokuvasta. Elokuvien lisäksi festivaalilla oli tarjolla myös muuta ohjelmaa, muun muassa Q&A-tilaisuuksia, joissa yleisö pääsi tapaamaan tekijävieraita niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Saksasta vieraaksemme saapui ohjaaja Stefan Westerwelle (Matti ja Sami - Universumin kolme suurinta virhettä) ja ruotsalainen ohjaaja Katja Wik vieraili elokuvansa The Ex-Wife -näytöksessä.

Helatorstain ulkoilmanäytöksissä Kauppakeskus AINOAn jättiscreeniltä katseltiin sekä animaatioita että Virpi Suutarin puutarhadokumentti Eedenistä pohjoiseen. Ainutlaatuisia elokuvakokemuksia oli tarjolla myös, kun kaksi ohjelmiston elokuvista koettiin livesäestyksen siivittäminä. Perttu Saksan dokumenttia Eläimen kuva säestivät muusikot Verneri Pohjola ja Mika Kallio. Sami van Ingenin kokeelliseen elokuvaan Just One Kiss musiikin loihti Kino soi! -yhtye. Just One Kissistä poikkeuksellisen teki myös se, että se esitettiin 35 mm filmiltä.

Festivaalin sydämeksi muodostui Kulttuurikeskukseen rakennettu infopiste Olohuone. Olohuoneessa aikaansa viettivät sekä katsojat että talkoolaiset ja siellä nautittiin kahvin ja nallekarkkien lisäksi seinälle heijastetusta Norppalivestä! 

Vielä kerran suuri kiitos kaikille mukana olleille! Nähdään jälleen ensi toukokuussa, silloin vietetään Espoo Cinén 30-vuotisjuhlavuotta. Lopuksi vielä festivaalitunnelmia valokuvaajiemme ikuistamina.

Teksti: Laura Rantalainen
Kuvat: Gerhild Strallhofer, Tanja Ryhänen ja Tommi Kervinen