Kuukauden leffa

Espoo Ciné järjestää yhdessä Espoon kulttuurikeskuksen kanssa läpi talven Kuukauden leffa -sarjaa. Kerran kuussa esitetään Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa mielenkiintoisimpia uusia laatuelokuvia. Lippuja esityksiin voi ostaa Lippu.fi-sivuilta (hinta alk. 7,50 €). Lippupisteen täydenpalvelun myyntipisteitä löytyy mm. Espoon yhteispalvelupisteistä, esimerkiksi Espoon kulttuurikeskuksessa. Jos nämä hienot eurooppalaiselokuvat jäivät näkemättä ensi-iltakierroksella, nyt on vielä mahdollista korjata tilanne!

Icíar Bollain: Oliivipuu (El olivo)

Oliivipuu voi elää parhaimmillaan jopa tuhansia vuosia. Alman perheessä on huolella varjeltu suvun puita, mutta laman tultua oliiviöljyn myynti ei enää lyö leiville ja Alman isä yhdessä sisarustensa kanssa on päätynyt myymään ikivanhan, isoisälle rakkaan ikivanhan oliivipuun saadakseen rahaa. Oliivipuiden sijaan perhe on alkanut kasvattaa broilereita.

Vanhan isoisän terveyden alkaessa heiketä nuori ja omapäinen Alma alkaa selvittää, mitä puulle oikeastaan on tapahtunut. Almalle kyse on jostain paljon enemmästä kuin pelkästä puusta. Niinpä hän päättää toteuttaa sairaan isoisänsä toiveen ja hankkia perheen puuvanhuksen takaisin kotikonnuilleen Espanjan itärannikolle. Tehtävää varten hän kokoaa värikkään joukon ystäviä ja uusia tuttavuuksia ja yhdessä he lähtevät kohti Saksaa oliivipuu mielessään. Matkasta tulee yllättävämpi kuin kukaan uskookaan.

Espanja, Saksa 2016
Kesto: 1 t 39 min
Sallittu yli 7-vuotiaille
Pääosissa: Javier Gutiérrez, Anna Castillo, Pep Ambròs
Levittäjä: Cinema Mondo
IMDb

LIPUT ELOKUVAAN TÄÄLTÄ