Silkkitien lapset (yläkoulu)

Børnene på Silkevejen

Tanska 2017
Mongolin-, kirgiisin-, nepalin-, hindin ja bengalinkielinen, tekstitys suomeksi
104 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaus: Jens Pedersen
Käsikirjoitus: Jens Pedersen
Tuotanto: Maria Stevnbak Westergren / Toolbox Film
Kopion lähde: Autlook Filmsales

Akrobaatti (Akrobat)
Mongolia
Mongoliassa 11-vuotias Erdenchimeg-tyttö haluaa tulla maailmankuuluksi akrobaatiksi. Sirkuskoulussa käyminen ei kuitenkaan ole helppoa ja opettajatkin ovat vaativia. Erdenchimeg on silti päättänyt tehdä perheensä ylpeäksi.

Hevoshullu (Hestefeber)
Kirgisia
12-vuotias Daniar asuu Kirgisian karulla vuoristoalueella. Hän rakastaa eläimiä, erityisesti hevosia. Daniar on haasteen edessä, kun hänen isänsä lahjoittaa hänelle oman villihevosen, joka on ensin kesytettävä.

Poonamin onni (Poonams Lykke)
Nepal
14-vuotias Poonam asuu Nepalissa. Hän valmistautuu menemään naimisiin ja uusi elämä tuntemattoman miehen kanssa jännittää nuorta tyttöä. Poonam haluaisi ennemmin käydä koulua ja valmistua opettajaksi.

Rytmi veressä (Musik i Blodet)
Intia
13-vuotiaalle Intiassa asuvalle Raville musiikki on kaikki kaikessa. Ravi haluaisi opetella sähköpianonsoittoa ja luoda omaa uraa, mutta suvussa kiertävä rumpalin ammatti tuo leivän pöytään. Ravi on vaikean valinnan edessä.

Rantaelämää (Beach Boys)
Bangladesh
11-vuotias Javed asuu hyvän ystävänsä Shahidulin kanssa rannalla Bangladeshissa. Koulunkäynnin sijaan Javed opettelee surffaamaan tähtäimessään maailmanmestaruuskisat. Äiti taas haluaisi Javedin palaavan takaisin kotiin ja kouluun.

Maria Lehtonen

Traileri