Ohjaajat

Ohjaajat

Michel Gondry
Michel Gondry (s. 1963) on ranskalainen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Elokuvien ohella hänet tunnetaan musiikkivideoista. Elokuvissaan Gondry yhdistelee usein todellisuutta ja fantasiaa, ja luo tarinoita, jotka käsittelevät elämän kipukohtia. Nuorisokuvaus The We and the I siivitti ohjaajan tien nuorten maailmaan, ja uutukainen Microbe & Gasoline jatkaa samalla linjalla.
Clara Laperrousaz & Laura Laperrousaz
Clara (s.1980) ja Laura Laperrousaz (s.1983) ovat pariisilaiset sisarukset, jotka aloittivat työskentelyn yhdessä tekemällä videotaidetta ja siirtyivät sitten lyhytelokuvien pariin. Sunbeat on heidän ensimmäinen pitkä elokuvansa.
Jens Pedersen
Jens Pedersen (s.1961) on tanskalainen ohjaaja ja tuottaja. Hän on ohjannut aiemmin mm. dokumenttisarjat Tro Håb Afghanistan, joka palkittiin kahdella tanskalaisella BUSTER-palkinnolla, sekä nyt esitettävän Silkkitien lapset. Molemmista sarjoista on valittu useita episodeja mm. arvostetun IDFA-dokumenttifestivaalin kilpasarjaan.
Roland Reber
Näyttelijänäkin toiminut saksalainen Roland Reber aloitti ohjaajauransa 1980. Hän on myös kirjoittanut näytelmiä ja käsikirjoituksia sekä toiminut ohjaajana mm. Jamaikalla, Moskovassa ja Delhissä. Viime vuodet hän on työstänyt elokuvia yhdessä Marina Anna Eichin kanssa.
Rudi Rosenberg
Rudi Rosenberg (s. 1979) uransa näyttelijänä aloittanut ranskalainen ohjaaja. Se uus tyyppi -elokuva palkittiin parhaana esikoisohjauksena San Sebastianin elokuvajuhlilla. Ohjaus on sittemmin saanut muitakin palkintoja lasten- ja nuorten elokuvajuhlilla.
Rudi Rosenberg
Ramón Salazar
Ramón Salazar (s. 1973) on Málagassa syntynyt ohjaajakäsikirjoittaja, joka on työstänyt elokuvat 10.000 noches en ninguna parte (2013), 20 Centimeters (2005) sekä Piedras - elämän kulmakivet (2002).
Ali Samadi Ahadi
Małgorzata Szumowska
Puolalainen Małgorzata Szumowska (s. 1973) on ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja sekä yksi puolalaisen nykyelokuvan mielenkiintoisimmista tekijöistä. Hänen palkittuja elokuviaan on esitetty lukuisilla festivaaleilla. Mug on Szumowskan seitsemäs pitkä ohjaustyö.