Hannah

Italia, Belgia, Ranska 2017
Ranskan- ja englanninkielinen, tekstitys englanniksi
95 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaus: Andrea Pallaoro
Käsikirjoitus: Andrea Pallaoro, Orlando Tirado
Näyttelijät: Charlotte Rampling, André Wilms, Stéphanie Van Vyve, Simon Bisschop, Jean-Michel Balthazar
Tuotanto: Andrea Stucovitz, John Engel, Clément Duboin / Partner Media Investment, Left Field Ventures, Good Fortune Films
Kopion lähde: TF1 Studio

Ensimmäiseksi näemme Hannahin (Charlotte Rampling) huolestuneet kasvot. Saamme seurata hänen monotonista arkeaan, jonka katkaisee vain näyttelijäkurssit, jotka ovat lähes ainoa side ulkomaailmaan. Tarinaa keritään auki hitaasti: mitä on tapahtunut?

Selviää, että Hannahin mies on joutunut vankilaan, syystä, jota ei kerrota suoraan. Nainen yrittää pitää arjen järjestyksessä, mutta tunteet alkavat nousta pintaan ja hiljalleen purkautua.

Hannah on intiimi henkilökuva naisesta, joka on jäänyt totaalisesti yksin. Kuvaaja Chayse Irvin luo taidokkaasti minimalistisen maailman hiljaisilla kohtauksilla, joissa Charlotte Rampling ilmentää taitavasti sekä tuskaa ja herkkyyttä että myös tiettyä kovuutta ja periksiantamattomuutta. Ilmeet kertovat enemmän kuin sanat, joita elokuvassa on vähän. Ilman Ramplingia tätä elokuvaa ei olisi, hänen läsnäolonsa on niin luonnollista, kaunista ja niin totta.

Anne Miettinen

Traileri