Butterflies

Kelebekler

Turkki 2018
Turkinkielinen, tekstitys englanniksi
117 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaus: Tolga Karaçelik
Käsikirjoitus: Tolga Karaçelik
Näyttelijät: Tolga Tekin, Bartu Küçükçaglayan, Tugce Altug, Serkan Keskin, Hakan KarsakTolga Tekin, Bartu Küçükçaglayan, Tugce Altug, Serkan Keskin, Hakan Karsak
Tuotanto: Tolga Karaçelik, Diloy Gülün, Metin Anter / A Karma Films, Karaçelik Film production
Kopion lähde: Edge Entertainment

Cemal on Saksassa asuva työtön astronautti, joka odottaa malttamattomana ensimmäistä kuulentoaan. Kenan on ex-elokuvatähti, joka nykyään elättää itsensä eläinvideoiden ääninäyttelijänä. Suzan taas on lopen  kyllästynyt kuuntelemaan uraputkessa elävää miestään ja janoaa vapautta. Elämä yllättää ja sisaruskolmikko saa kutsun saapua kotikyläänsä Turkin maaseudulle tapaamaan pitkään hiljaiseloa viettänyttä isäänsä.

Sundancessa pääpalkinnon voittanut, Tolga Karaçelikin kolmas pitkä elokuva tarjoaa herkullisia perhekiemuroita, kun toisistaan etääntyneet sisarukset joutuvat setvimään perheen asioita. Pienessä kylässä on tapana hoitaa asiat omalla tavallaan, mikä herkistää monet naurut. Mitä taas tulee kylän kanoihin, se on kokonaan oma tarinansa. Huumorin keskeltä kumpuaa kuitenkin koskettava kertomus rikkinäisestä perheestä, jonka on kohdattava menneisyytensä.

Maria Lehtonen                         

Traileri