Kuukauden leffa

Kuukauden leffa, syyskausi 2018

Espoon Kulttuurikeskus järjestää yhdessä Espoo Cinén kanssa Kuukauden leffa -sarjaa. Kerran kuussa esitetään Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa mielenkiintoisimpia uusia laatuelokuvia. Lippuja näytöksiin voi ostaa Lippu.fi:stä, hinta 7,50 € + toimitusmaksu.

Jos nämä hienot elokuvat jäivät näkemättä ensi-iltakierroksella, nyt on mahdollisuus korjata tilanne!

Syyskuu

Tiistai 4.9. klo 19.00 
Call Me By Your Name
Italia, Ranska, Yhdysvallat, Brasilia 2017
2 t 12 min. Sallittu yli 12-vuotiaille 
Ohjaus: Luca Guadagnino 
Näyttelijät: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg 
Levitys: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Luca Guadagninon sensuelli Call Me By Your Name on ajaton ensirakkauden kuvaus. Elokuva perustuu André Acimanin palkittuun romaaniin. On kesä 1983 Pohjois-Italiassa ja 17-vuotias Elio viettää päivänsä perheensä 1600-luvulla rakennetussa villassa klassista musiikkia soittaen ja sovittaen, lukien ja flirttaillen ystävänsä Marzian kanssa. Vaikka pojan sivistys ja älykkyys saavat hänet vaikuttamaan ikäänsä vanhemmalta, hän on kuitenkin vielä viaton ja kokematon – erityisesti sydämen asioissa. 

Eliolla on läheinen suhde kääntäjänä työskentelevään äitiinsä ja varsinkin antiikin kulttuuria tutkivaan isäänsä. Eräänä päivänä isän tutkimusassistentiksi saapuu komea amerikkalainen Oliver. Italian auringon polttavassa paahteessa Elion ja Oliverin välillä heräävä intohimo leimahtaa liekkeihin ja kuumat kesäpäivät muuttavat heidän elämiensä kulun lopullisesti. 

Lokakuu

Maanantai 29.10. klo 19.00
Kosketuksissa (Testről és lélekről)
Unkari 2017
1 t 56 min. Sallittu yli 16-vuotiaille
Ohjaus: Ildikó Enyedi
Näyttelijät: Alexandra Borbély, Géza Morcsányi, Réka Tenki, Zoltán Schneider, Ervin Nagy
Levitys: Cinemanse
Osta lippu

Tämän oudon kauniin rakkaustarinan tapahtumapaikka ei voisi olla karumpi: budapestilainen teurastamo. Mária aloittaa teurastamon uutena laatutarkastajana, muttei pääse sisään työpaikkansa työyhteisöön. Asiaa ei helpota, että hän suhtautuu työhönsä vakavasti ja noudattaa sääntöjä tarkasti, lihan laatupisteet laskevat heti, jos rasvaa on liikaa.

Myös hänen esimiehensä, teurastamon talouspäällikkö Endre on luonteeltaan hiljainen, mutta vähitellen he tutustuvat. Mária ja Endre tuntevat toisiinsa vetoa ja yllätyksekseen he huomaavat jopa näkevänsä samaa unta öisin. Ohjaaja Ildikó Enyedi kertoo herkkävaistoisesti ja hienovaraisella huumorilla ryyditettynä tarinan kahdesta ihmisestä, jotka löytävät tunteiden maailman, ensin erillään ja sitten yhdessä. Elokuva kertoo peloista ja kyvyttömyydestä avautua toisille sekä riemusta, jota tuon pelon voittaminen tuo mukanaan.

Marraskuu

Sunnuntai 18.11. klo 16.00
Viinitilamme Ranskassa (Ce qui nous lie)
Ranska 2017
1 t 53 min. Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaus: Cédric Klapisch
Näyttelijät: Pio Marmaï, Ana Girardot, François Civil, Jean-Marc Roulot, Yamée Couture
Levitys: SF Studios
Osta lippu

Ranskalaisessa draamakomediassa pääosassa ovat viini ja perhesuhteet, vuodenaikojen vaihdokset viinitilalla luovat tarinalle kauniin ja konkreettisen kehyksen. Matkusteltuaan kymmenen vuotta ympäri maailmaa Jean palaa kotiseudulleen ja perheen viinitilalle Burgundiin. Syynä paluuseen on isän sairastuminen. Lapsuudenkodissaan hän tapaa jälleen sisarensa Julietten, joka on ottanut perheen viinitilan hoitoonsa ja veljensä Jérémien, joka on nainut alueen merkittävimmän viinintekijän tyttären ja asuu appivanhempiensa tiluksilla. Juuri ennen sadonkorjuun alkua isä kuolee ja tärkeät päätökset rypäleiden korjaamisesta jää sisaruksille. Kolmikon täytyy löytää yhteinen sävel, jotta viini saadaan kypsymään ja kukoistamaan. Vuoden kuluessa ja vuodenaikojen vaihtuessa, sisarusten välinen suhde paranee ja kypsyy kuin viini, jota he yhdessä valmistavat.

Joulukuu

Tiistai 18.12. klo 19.00
The Square
Ruotsi, Saksa, Ranska, Tanska, Yhdysvallat 2017
2 t 22 min. Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaus: Ruben Östlund
Näyttelijät: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West
Levitys: Finnkinon teatterilevitys
Osta lippu


Christian on arvostettu nykytaiteen museon kuraattori, jolle työ on kaikki kaikessa. Hänen uusi näyttelynsä, nimeltään ”The Square” on kantaaottava tilataideteos, jossa yleisö haastetaan auttamaan lähimmäistään. Eettisyydestään vakuuttunut Christian saa kuitenkin huomata, että aina ei helppoa yltää ylevien periaatteiden mukaiseen elämään: kun miehen puhelin varastetaan, hänen oma tökerö käytöksensä vie miehen nolojen tilanteiden kierteeseen. Samaan aikaan museon PR-toimisto on luonut tulevalle näyttelylle epätavallisen kampanjan, jonka synnyttämä kohu suistaa Christianin ja koko museon yhä syvemmälle kriisin syövereihin. Ruotsalaisen Ruben Östlundin hersyvä satiiri voitti Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon. Elokuvan pääosissa nähdään tanskalainen Claes Bang ja television laatusarjojen (mm. Mad Men, Top of the Lake, Handmaid’s Tale) lempinäyttelijä Elisabeth Moss.