Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Ec17-tapahtumat

Tapahtumat

Espoo Ciné ei ole ainoastaan elokuvia, vaan myös monenlaisia elokuvaan liittyviä tapahtumia. Tule Perhepäivän opastetulle konehuonekierrokselle, tai lähde kuuntelemaan mediakasvatuksen uusista tuulista tai tule yksinkertaisesti nauttimaan livemusiikista ja mielenkiintoisista elokuva-aiheisista keskusteluista. Tällä sivulla pääset tutustumaan Espoo Cinén entistäkin laajempaan tapahtumaohjelmaan.
 Cinekylässä-logo rajattu

Ciné kylässä

Jo ennen festivaalin varsinaista alkua voi tulla katsomaan kotimaisia lyhytelokuvia espoolaiskoteihin, jotka ovat kutsuneet Espoo Cinén kylään!

Näytökset järjestetään festivaalia edeltäviänä kahtena viikkona ja jokaisella on oma teemansa. Esityksissä on paikalla myös tekijävieraita. Näytökset ovat ilmaisia ja niihin on hyvin rajatusti lippuja, vain nopeimmat ehtivät mukaan. Tule kanssamme kylään!
Lue lisää...
 Kuva: Tero Ahonen

Avajaisklubi

PE 5.5. KLO 21, TAPIOLA GARDEN

Avajaisnäytöksen jälkeen ilta jatkuu Tapiola Gardenissa avajaisklubilla, jossa on esiintymässä suomalaisen jazzin uusi huippunimi Virta.
Lue lisää...


Avajaisklubi järjestetään yhteistyössä April Jazzin kanssa.
April club logo rgb hor 2
KIKATTAVA KAKKIAINEN A

Perhepäivä

LA 6.5. KLO 10 - 15.15, ESPOON KULTTUURIKESKUS

Junior Ciné avaa ohjelmansa hauskalla meiningillä! Espoo Cinén perhetapahtuma on täynnä maksuttomia elokuvanäytöksiä, työpajoja ja tapahtumia, jotka sopivat kaikenikäisille lapsille!
Lue lisää...


Cleaningwomen2009
Au Pair

KeraCiné

LA 6.5. KLO 21, Kutojantie 4 (Kera)

Astu peremmälle autioon logistiikkahalliin, joka toimii yhden yön näyttämönä kotimai- sille lyhytelokuville ja elekroniselle musiikille. Historiaa henkivä rakennus on oiva piilo- paikka istahtaa syrjään kaupungin sykkeestä. Illan pääesiintyjinä on kodinhoitovälineistä rakennetuilla soittimilla musisoiva kultti- mainetta niittänyt Cleaning Women, lisäksi esiintyvät Villa Nah ja Suad. Tästä tulee huippulauantai!

Lyhytelokuvat:
Sore eyes for infinity (Elli Vuorinen, 2016)
Au pair (Tatu Pohjavirta & Mark Ståhle, 2017)
The Pink Bike (Robert Ly, 2016)
Mixteip - The greatest tape ever told (Teemu Åke, 2016)

Ciné bussi vie Tapiolasta Keran kautta Helsinkiin, bussi lähtee Tapiolasta poikkeuksellisesti klo 21.10.

KeraCiné järjestetään yhdessä Vialliset-kollektiivin kanssa.
Lue lisää Facebookista.

Vialliset Logo2017web
Kiehumispiste C

Mediakasvatusseminaari

Ti 9.5. klo 13-17, KINO TAPIOLA

Mediakasvatuksen merkitys kasvaa joka päivä! Espoo Ciné järjestää taas opettajille - tai kenelle hyvänsä mediakasvatuksesta kiinnostuneelle - rautaisannoksen työvälineitä purkaa mediamaailman uusia ilmiöitä. Tämänvuotinen seminaari järjestetään kaksiosaisena paneelina. Ensin perehdytään mediakasvatuksen rooliin varhaiskasvatuksessa ja toisessa osassa sukelletaan vihapuheen ja disinformaation maailmaan mediakasvatuksen näkökulmasta. Seminaarin jälkimmäiseen osaan liittyen katsotaan Elina Hirvosen tuore Kiehumispiste -dokumentti.
Lue lisää Junior Cinen seminaarisivulta.
Elena & The Rom Ensemble

Tuokio-klubi

TI 9.5. KLO 19.15, LOUHISALI

Tuokio-klubilla on Eurooppa-päivän kunniaksi puhetta ja musiikkia Euroopasta. Ensin Oskari Mänttäri keskustelee Eurooppa-tutkimusverkoston johtan Juhana Aunesluoman ja romanialaistaustaisen muusikon Elena Mindrun kanssa siitä mihin maanosamme on menossa. Keskustelun jälkeen Mindrun Rom Ensemble esittää eurooppalaista jazzia maustettuna romanialaisella kansanmusiikilla. Lue lisää...

Klubi järjetetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.
Tapahtumat Tuokio Sivis logo MV
11.5 klo 18.30 Surplace-kilpailu

Fillari-ilta

tO 11.5. klo 17.30, Tapiolan keskusaltaan vieressä

Espoo Ciné fillaroi myös tänä vuonna! Polkaise itsesi Tapiolaan Fillari-iltaan kokeilemaan erilaisia pyöriä tai katsomaan BMX-temppuja tai huolla vaikka pyöräsi kerralla kevätkuntoon. Hurjimmat kilpailevat taspainokilpailussa. Tai sitten voit tulla vaikka vain katsomaan Stephen Frearsin kohuttua kilpapyöräilystä ja Lance Armstrongista kertovaa utuuselokuvaa The Program. Lue lisää...
Tuomo Markus
WAR PEACE A

War/Peace-jatkoklubi

TO 11.5. KLO 20.45, TAPIOLA GARDEN

War/Peace-elokuvan ensi-illan jälkeen pääsemme kuulemaan elokuvan musiikinte- kijöitä Tuomoa & Markusta livenä elokuvan jatkoklubilla. Tuomo & Markus on Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin uusi voimaduo. Kaikessa hiljaisuudessa duo äänitti tuplalevyllisen harmonista musiikkia Tucsonissa, Arizonassa. Levytyssessioissa vieraili myös Wilcon, Calexicon ja Jayhawksin jäseniä. Levyn omaperäisen äänimaailman keskiössä komeilevat Tuomon ja Markuksen upeasti toisiinsa sointuvat lauluäänet, joiden kemiaa on verrattu Simon & Garfunkeliin.

Tuomon & Markuksen lisäksi saapuu myös kaksi elokuvan päähenkilöä: The Weather Underground -liikkeen johdossa toimineet Bill Ayers ja Bernardine Dohrn ovat näytöksen jälkeen paikalla myös klubilla!