Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Ec17-media

Tämänvuotinen Espoo Ciné oli uusien avausten juhlaa


Festivaalin suosituimpia näytöksiä olivat päävieraana nähdyn Michael Dudok de Witin pitkä animaatioelokuva The Red Turtle, avajaiselokuva Jäljet, kotimainen juhlanäytös Kaiken se kestää sekä muut kotimaiset ensi-illat. Päätöselokuva Hulluna onnesta sekä Stephen Fryn samannimiseen romaaniin perustuva komedia The Hippopotamus keräsivät myös salit täyteen. Oheistapahtumista varsinkin Dudok de Witin The Making of The Red Turtle -luento, War/Peace-elokuvanäytöksen yhteydessä järjestetty ja Palefacen eli Karri Miettisen vetämä keskustelu sekä Perhepäivä saivat yleisön liikkeelle.

 

Tämänvuotinen festivaali oli useiden uusien avauksien juhlaa. Ensimmäistä kertaa toukokuussa järjestettyä Espoo Cinéä edelsi uusi Ciné kylässä -tapahtuma, jossa elokuvanäytökset vietiin espoolaiskoteihin. Lasten- ja nuortentapahtumien Junior Ciné -tapahtuma järjestettiin omana kokonaisuutenaan 6.–12.5.

 

Ciné kylässä -tapahtuma onnistui erinomaisesti ja sai paljon positiivista palautetta. - Tapahtuma meni todella hyvin. Ciné kylässä järjestetään myös ensi vuonna ja tämänvuotista suuremmassa mittakaavassa. Kotihaku avataan jo tammikuussa ja ohjelmisto alkaa muotoutua helmikuun aikana, tapahtuman tuottaja Johanna Vanttaja toteaa.

 

Lasten- ja nuorten elokuvatapahtuma Junior Ciné tarjosi monipuolista ohjelmaa aina elokuvista erilaisiin työpajoihin ja seminaariin. - Tunnelma oli korkealla, yleisö oli aktiivista ja keskustelut kävivät vilkkaina, tapahtuman tuottaja Maria Lehtonen iloitsee. - Parasta on, kun saa innostunutta palautetta heti tilaisuuden tai näytöksen jälkeen. Silloin tietää, että sisältö on osunut kohdilleen yleisöä ajatellen.

 

Tänä vuonna toukokuulle siirtynyt Espoo Ciné on ennen kaikkea yleisön festivaali. Vakiintunut ja asiantunteva yleisö täydentyi tänä vuonna uudella katsojakunnalla eritoten Matinkylän ja Leppävaaran teattereiden ansiosta. Uuden ajankohdan lanseeraaminen ja ajankohdan siirtämisestä johtunut Espoon kulttuurikeskuksen puuttuminen festivaalin jälkimmäisestä viikonlopusta asetti omat haasteensa ja näkyi kokonaiskatsojamäärässä: - Uudet avaukset vievät aina aikaa, ja tänä keväänä meillä oli vain kahdeksan kuukautta aikaa rakentaa tapahtuma uudelleen. Olen erittäin onnellinen, että olemme saaneet vajaassa vuodessa kerättyä lähes 45 000 katsojaa elokuvanäytöksiin ja oheistapahtumiimme, festivaalin toiminnanjohtaja Mia Vainikainen kiittelee.

 

- Espoo Cinén yleisö on paitsi laatutietoista ja sivistynyttä myös keskustelevaa ja hyvin suorasukaista palautteen antamisessa. Tänä vuonna saamamme palaute on ollut tavallistakin positiivisempaa, siitä lämmin kiitos yleisöllemme, joka sopeutui hyvin uuteen ajankohtaan ja poikkeukselliseen salitilanteeseen, Vainikainen jatkaa. - Kansainväliset elokuvantekijävieraamme olivat myös hyvin otettuja yleisöstä, joka yltyi hetkittäin haastaviinkin keskusteluihin vieraidemme kanssa, Vainikainen iloitsee.

 

29. Espoo Ciné International Film Festival järjestetään 4.–13.5.2018 Espoon kulttuurikeskuksessa, Kino Tapiolassa ja muissa näytöspaikoissa, joista tiedotetaan myöhemmin.

 

Espoo Ciné on yksi Suomen suurimmista elokuvafestivaaleista ja keskeinen uuden eurooppalaisen elokuvan esittäjä Suomessa. Festivaalilla nähdään mielenkiintoisimpia uusia elokuvia sekä asemansa jo vakiinnuttaneilta mestareilta että vasta nousemassa olevilta uusilta kyvyiltä. Erityistä huomiota kiinnitetään naisiin elokuvantekijöinä. Vuodesta 2017 lähtien lapsille ja nuorille suunnattu laaja ohjelmisto on koottu uuden nimen alle Junior Cinéksi. Kymmenpäiväisen festivaalin aikana esitetään runsaat sata pitkää elokuvaa ja muutamia kymmeniä lyhytelokuvia. Runsasta elokuvatarjontaa täydentää rikas tapahtumatarjonta. Festivaalin vuosittainen kävijämäärä on noin 25 000.10 viimeisintä