Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
EspooCine 2018 paakuva

Kuukauden leffa
Kevät 2018

Espoo Ciné järjestää yhdessä Espoon kulttuurikeskuksen kanssa läpi talven Kuukauden leffa -sarjaa. Kerran kuussa esitetään Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa mielenkiintoisimpia uusia laatuelokuvia. Lippuja esityksiin voi ostaa Lippu.fi-sivuilta (hinta alk. 7,50 €). Lippupisteen täydenpalvelun myyntipisteitä löytyy mm. Espoon yhteispalvelupisteistä, esimerkiksi Espoon kulttuurikeskuksessa. Jos nämä hienot eurooppalaiselokuvat jäivät näkemättä ensi-iltakierroksella, nyt on vielä mahdollista korjata tilanne!

tammikuu
Sunnuntai 14.1. klo 15.00

Kasvot, kylät 400 x 267


Liput elokuvaan täältä

Agnes Varda & JR: Kavot kylät (Visages, villages)

Kun 89-vuotias ranskalaisen elokuvan grand old lady Agnès Varda ja 34-vuotias katutaiteilija JR kohtaavat, syntyy valkokangaspari vailla vertaa. Tämä epätodennäköinen mutta valloittava duo kiertää Ranskan pikkukyliä, tapaa tavallisia ihmisiä ja valokuvaa heidät. Lopputuloksena syntyy häikäiseviä muraaliteoksia. Tuokiokuvat tekevät kustakin henkilöstä oman ympäristönsä sankarin.

Näistä kohtaamisista rakentuu hallittu elokuva, joka on ihmisen kokoinen mutta ei missään nimessä pieni. Se kelpaa kevyesti Vardan mestariteosten rinnalle. Elokuvaa kannattelee alusta loppuun päähenkilöiden välillä kipinöivä kemia, yhtä aikaa naljaileva ja kunnioittava suhde, jota edes puolen vuosisadan ikäero ei häiritse. Cannesissa parhaan dokumenttielokuvan palkinnon voittanut Kasvot, kylät on road trip empatiaan – ja ehdottomasti yksi vuoden hyväntuulisimmista elokuvista.

Ranska 2017
Kesto: 1 t 29 min
Sallittu kaikenikäisille
Pääosissa: Agnès Varda, JR, Jean-Luc Godard, Laurent Levesque
Levittäjä: Cinemanse
IMDb

Helmikuu
Torstai 15.2. klo 19.00

La La Land 400 x 267

Liput elokuvaan täältä

Damien Chazelle: La La Land

Musikaali La La Land on viime vuosien rakastetumpia elokuvia – eikä syyttä! Se on täydellinen elokuva romantikoille, rakastuneille sekä vanhojen Hollywood-musikaalien ystäville. Elokuva kertoo tähteydestä haaveilevan näyttelijän Mian (Emma Stone) ja musiikille omistautuneen jazz-pianisti Sebastianin (Ryan Gosling) rakkaustarinan. Elokuvan kolmanneksi päähenkilöksi nousee La La Land eli Los Angeles, taianomainen kaupunki, jossa mikä tahansa on mahdollista. Mutta jos Los Angeles lupaakin nostaa unelmiensa perässä ponnistelevat taiteilijat pilviin, seuraavassa hetkessä se voi syöstä heidät takaisin karuun arkeen.

Hienoinkaan tarina ei kuitenkaan pääse musikaalissa oikeuksiinsa ilman loistavaa musiikkia. Ohjaaja Damien Chazellen tausta muusikkona on herkistänyt hänet tekemään elokuvan, jossa musiikki elää ja tulee osaksi koko elokuvan kerrontaa.

Café Louhi – Salissa on kahvilapalvelut, joten elokuvan aikana voi myös nauttia virvokkeita!

USA 2016
Kesto: 2 t 8 min
Sallittu kaikenikäisille
Pääosissa: Emma Stone, Ryan Gosling, J.K. Simmons, John Legend
Levittäjä: Nordisk Film
IMDb

Maaliskuu
Keskiviikko 14.3. klo 19.00

Neruda 400 x 267

Liput elokuvaan täältä

Pablo Larraín: Neruda

Rakastettu runoilija Pablo Neruda oli paitsi maansa kuuluisin kirjailija, myös poliitikko. 1940-luvun lopulla kylmä sota alkoi tuntua myös Latinalaisessa Amerikassa ja sen sai huomata myös kommunistien senaattorina toiminut Neruda. Kommunistien jouduttua epäsuosioon, Nerudan saa virkavallan peräänsä ja hänen täytyy paeta maan alle. Gael García Bernalin elokuvassa loistavasti tulkitsemasta poliisista tulee Nerudan arkkivihollinen.

Pakomatkansa aikana runoilija huomaa kuitenkin mahdollisuuden nousta ajojahdin ja vainotuksi joutumisen myötä paitsi kirjallisuuden legendaksi myös vapauden symboliksi. Niinpä hän alkaa jättää suunniteltuja vihjeitä jahtaajilleen… Mutta mitä tapahtuu, jos poliisi tavoittaa saaliinsa? Pablo Larraínin elokuva on toden ja kuvitellun rajapinnassa kulkeva häkellyttävä sukellus palkitun runoilijan mieleen sekä perintöön, jonka hän jätti lukijoilleen.

Chile 2016
Kesto: 1 t 48 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Pääosissa: Luis Gnecco, Gael García Bernal, Mercedes Morán, Emilio Gutiérrez Caba
Levittäjä: Cinemanse
IMDb

Huhtikuu
Sunnuntai 15.4. klo 15.00

Salaisuuksien illallinen 400 x 267

Liput elokuvaan täältä

Paolo Genovese: Salaisuuksien illallinen (Perfetti sconosciuti)

Seitsemän vanhaa ystävää, kolme pariskuntaa ja eronnut mies, kokoontuvat italialaiseen tapaan illallispöydän ääreen syömään hyvin ja viettämään yhteistä aikaa. Illan aikana he päättävät, että näin ystävien kesken voidaan olla täydellisen avoimia. Niinpä sovitaan, että puhelimet laitetaan ruokapöydälle ja kaikki jakavat jokaisen tekstiviestin, sähköpostin ja puhelun sisällön toistensa kanssa. Pikkuhiljaa salaisuudet alkavat kuitenkin paljastua ja käy ilmi, että kaikilla on kaapissa luurankoja. Keskinäisen tasapainon alkaessa järkkyä joutuvat ystävyydet todelliselle koetukselle.

Kotimaassaan sekä arvostelijoiden että yleisön suursuosikiksi noussut Salaisuuksien illallinen on hykerryttävän osuva kuvaus ystävyydestä, rehellisyydestä, tekopyhyydestä ja valkoisista valheista, joihin meistä jokainen vuorollaan sortuu.

Italia 2016
Kesto: 1 t 36 min
Sallittu yli 7-vuotiaille
Pääosissa: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Kasia Smutniak, Benedetta Porcaroli
Levittäjä: Future Film
IMDb

Toukokuu
Tiistai 22.5. klo 19.00

Oliivipuu 400 x 267

Liput elokuvaan täältä

Icíar Bollain: Oliivipuu (El olivo)

Oliivipuu voi elää parhaimmillaan jopa tuhansia vuosia. Alman perheessä on huolella varjeltu suvun puita, mutta laman tultua oliiviöljyn myynti ei enää lyö leiville ja Alman isä yhdessä sisarustensa kanssa on päätynyt myymään ikivanhan, isoisälle rakkaan ikivanhan oliivipuun saadakseen rahaa. Oliivipuiden sijaan perhe on alkanut kasvattaa broilereita.

Vanhan isoisän terveyden alkaessa heiketä nuori ja omapäinen Alma alkaa selvittää, mitä puulle oikeastaan on tapahtunut. Almalle kyse on jostain paljon enemmästä kuin pelkästä puusta. Niinpä hän päättää toteuttaa sairaan isoisänsä toiveen ja hankkia perheen puuvanhuksen takaisin kotikonnuilleen Espanjan itärannikolle. Tehtävää varten hän kokoaa värikkään joukon ystäviä ja uusia tuttavuuksia ja yhdessä he lähtevät kohti Saksaa oliivipuu mielessään. Matkasta tulee yllättävämpi kuin kukaan uskookaan.

Espanja, Saksa 2016
Kesto: 1 t 39 min
Sallittu yli 7-vuotiaille
Pääosissa: Javier Gutiérrez, Anna Castillo, Pep Ambròs
Levittäjä: Cinema Mondo
IMDb