Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Pääkuva

Kuukauden leffa
syksy 2017

Espoo Ciné järjestää yhdessä Espoon kulttuurikeskuksen kanssa läpi talven Kuukauden leffa -sarjaa. Kerran kuussa esitetään Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa mielenkiintoisimpia uusia laatuelokuvia. Lippuja esityksiin voi ostaa Lippu.fi-sivuilta (hinta alk. 7,50 €). Lippupisteen täydenpalvelun myyntipisteitä löytyy mm. Espoon yhteispalvelupisteistä, esimerkiksi Espoon kulttuurikeskuksessa. Jos nämä hienot eurooppalaiselokuvat jäivät näkemättä ensi-iltakierroksella, nyt on vielä mahdollista korjata tilanne!

Syyskuu
Tiistai 12.9. klo 19.00

I DANIEL BLAKE 350 x 233


Liput elokuvaan täältä

Ken Loach: I, Daniel Blake

Brittirealismin ylittämättömän mestarin Ken Loachin viimeisen elokuva I, Daniel Blake on todenmakuinen draama, joka ruotii koskettavasti hyvinvointivaltion horjumista. 59-vuotias Daniel Blake (Dave Alan Johnson) on työskennellyt puuseppänä Newcastlessa Pohjois-Englannissa. Sydänkohtauksen ja työtapaturman suistettua hänen elämänsä raiteiltaan hän saa huomata, ettei yhteiskunnan turvaverkko enää kannattelekaan kaikkia. Byrokratiakoneiston rattaisiin juuttuessaan Daniel tutustuu yksinhuoltajaäiti Katieen (Hayley Squires), joka painii omien ongelmiensa kanssa. Pian heidän välilleen syntyy ystävyys.

Elokuva voitti Cannesin elokuvajuhlien kilpailusarjan pääpalkinnon eli Kultaisen palmun. Loach on yksi harvoista Kultaisen palmun kaksi kertaa voittaneista ohjaajista. Hän kuvaa elokuvissaan usein tavallisia ihmisiä, jotka joutuvat kohtuuttomiin tilanteisiin. Kaikille Loachin elokuville tyypillistä on myötätunto, jolla ohjaaja sankareitaan tarkastelee.

Iso-Britannia, Ranska, Belgia 2016
Kesto: 1 t 41 min
Sallittu yli 7-vuotiaille
Pääosissa: Dave Alan Johnson, Hayley Squires, Sharon Percy
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
IMDb

Lokakuu
Maanantai 30.10. klo 18.00

Toni Erdmann 400 x 267

Liput elokuvaan täältä

Maren Ade: Isäni Toni Erdmann (Toni Erdmann)

Eläkkeelle jäänyt musiikinopettaja Winfried (Peter Simonischek) on kömpelö miehenköriläs, joka keppostelee mielellään. Hänen tyttärensä (Sandra Hüller) taas tekee uraa kovaotteisessa yritysmaailmassa irtisanomisia tehtailevana konsulttina. Kun isä tempaisee taas kerran ja saapuu tyttärensä asemapaikkaan Bukarestiin yllätysvisiitille, sopii vierailu tyttären viileän virtaviivaiseen työarkeen yhtä luontevasti kuin huumorihampaat pilailevan isän suuhun. Vierailusta käynnistyy kuitenkin älykäs ja monikerroksinen draamakomedia, joka on paitsi herkkä kuvaus isä-tytär-suhteesta, myös täynnä teräviä havaintoja maailmanmenosta ylipäätään.

Omaperäisen, paikoin absurdinkin elokuvan huumori on säkenöivää ja henkilöhahmot syviä. Elokuva on yhtä aikaa oivaltava, pökerryttävän hauska ja tavattoman koskettava. Toni Erdmann on elokuvanteon taidonnäyte ja komiikan ilotulitusta, eurooppalaisen nykyelokuvan kirkkainta kärkeä.

Saksa, Itävalta 2016
Kesto: 2 t 42 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Pääosissa: Peter Simonischek, Sandra Hüller
Levittäjä: Future Film
IMDb

Marraskuu
Tiistai 28.11. klo 19.00

Florence B

Liput elokuvaan täältä

Stephen Frears: Florence (Florence Foster Jenkins)

Florence kertoo kutkuttavan tositarinan legendaarisesta new yorkilaisesta perijättärestä ja seurapiirirouvasta, Florence Foster Jenkinsistä (Meryl Streep), joka sinnikkäästi tavoittelee unelmaansa tulla suureksi oopperalaulajaksi. Omaa lauluaan kauniina pitävä Florence ei tiedä äänensä kuulostavan muiden korvissa jopa humoristisen hirveältä. Hänen aviomiehensä ja managerinsa St. Clair Bayfield (Hugh Grant) suojelee rakasta Florenceaan totuudelta. Kaikki sujuukin mutkitta, kunnes Florence päättää järjestää julkisen konsertin Carnegie Hallissa vuonna 1944.

Stephen Frearsin draamakomedia on kaunis, koskettava ja hulvaton kertomus rakkaudesta, unelmista, sinnikkyydestä ja musiikin parantavasta voimasta. Elokuvan nimiroolissa säkenöivä Meryl Streep ja tämän musiikkilliselle unelmalle ikuisesti uskollinen aviomies, charmantti Hugh Grant, tekevät upeat roolisuoritukset.

Iso-Britannia, Ranska 2016
Kesto: 1 t 52 min
Sallittu kaikenikäisille
Pääosissa: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson
Levittäjä: SF Studios Finland
IMDb

Joulukuu
Keskiviikko 27.12. klo 19.00

Love & Friendship 444 px

Liput elokuvaan täältä

Whit Stillman: Love & Friendship

Hilpeä Jane Austen -filmatisointi Love & Friendship kertoo kauniista, mutta rahattomasta leskestä, Lady Susan Vernonista (Kate Beckingsale), joka ei kaihda keinoja yrittäessään kivuta ylöspäin sosiaalisella ja taloudellisella arvoasteikolla. Kun tämä manipuloinnin mestari saapuu edesmenneen puolisonsa suvun tiluksille, alkaa sana lesken kevytkenkäisyydestä nopeasti levitä ja kyseenalaisessa maineessa olevan Lady Susanin läsnäolo sähköistää hetkessä kunniallisen yhteisön.

Lady Susan aikoo nimittäin järjestää aviomiehen sekä itselleen että vastahakoiselle teini-ikäiselle tyttäreen. Asiat mutkistuvat entisestään, kun paikalle saapuvat tolkuttoman komea ja naimaton nuorimies sekä höpsö, mutta sikarikas aatelisherra. Osansa tarinaan tuovat myös Susanin uskottu ystävä Alicia Johnson (Chloë Sevigny) ja tämän kunnioitettu aviomies, totinen Herra Johnson (Stephen Fry).

Irlanti, Alankomaat, Ranska, Yhdysvallat, Iso-Britannia 2016
Kesto: 1 t 34 min
Sallittu kaikenikäisille
Pääosissa: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel, Emma Greenwell, Stephen Fry
Levittäjä: Atlantic Film Finland
IMDb