Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
WOMANS LIFE A
WOMANS LIFE B
WOMANS LIFE C
Stéphane Brizé

A Woman's Life
(Une vie)

Ranska, Belgia 2016
Ranskankielinen, tekstitys englanniksi
119 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


Jeanne on 18-vuotias aristokraatti, jonka päivät maanomistajaperheen tiluksilla ovat täynnä aurinkoa. Kun komea varakreivi tulee pyytämään Jeannen kättä, kuvittelee nuori nainen tulevaisuutensa ruusuiseksi. Jeannen naiivit odotukset ja ihanteet avioliitosta kuitenkin murentuvat, kun petollisen puolison todellinen luonto paljastuu. Jeanne vaihtaa näkökulmaansa elämään yhä uudelleen ja kohtaa uusia pettymyksiä kahden kokonaisen vuosikymmenen ajan.

Vaikuttava filmatisointi Guy de Maupassantin romaanista Elämän tarina suree elämän kadotettua paratiisia ja pohtii tragediassa piilevää kauneutta.
Jenni Ukkonen
Womans Life DIRECTOR

Ohjaus: Stéphane Brizé

Stéphane Brizé (s. 1966) on ranskalainen elokuvantekijä. Hän opiskeli tietotekniikkaa, mutta siirtyi työskentelemään teatterissa ja televisiossa. Myös käsikirjoittajana toimineen Brizén tunnetuimpiin töihin kuuluu Cannesin kilpasarjassa ensi-iltansa saanut The Measure of a Man (2015).
Käsikirjoitus: Guy de Maupassantin romaanin Une vie ou L'Humble Vérité (1883, suom. Elämän tarina) pohjalta Stéphane Brizé & Florence Vignon
Näyttelijät: Judith Chemla, Jean-Pierre Darroussin, Yolande Moreau, Swann Arlaud, Clotilde Hesme, Nina Meurisse
Tuotanto: Miléna Poylo & Gilles Sacuto / TS Productions
Kopio: Edge Entertainment

IMDb

Näytökset