Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
RED TURTLE A
RED TURTLE B
RED TURTLE C
Michael Dudok de Wit

The Red Turtle
(La Tortue rouge)

Ranska, Belgia 2016
Ei dialogia
80 min
Sallittu yli 7-vuotiaille


Hollantilaisen Oscar-voittajan Michael Dudok de Witin upea animaatio, The Red Turtle, on työstetty hienoista japanilaisanimaatioista tutulla Studio Ghiblillä. Ankaran realistinen mutta samalla sadunomainen ja runollisen kaunis tarina kertoo miehestä, joka haaksirikkoutuu autiolle saarelle.
Yksinäinen selviytymiskamppailu saa hätkähdyttävän käänteen, kun mies törmää rannalla valtavan kokoiseen punaiseen kilpikonnaan, joka ei aiemmin ole päästänyt häntä lähtemään saarelta.

Rauhallisesti etenevä ja yksinkertaista mutta sitäkin näyttävämpää piirrosjälkeä suosiva animaatio on universaali ylistys luonnolle, rakkaudelle ja perheelle. Multipalkittu The Red Turtle oli tänä vuonna myös parhaan animaatioelokuvan Oscar-ehdokkaana.
Timo Kuismin
Red Turtle DIRECTOR

ohjaus: Michael Dudok de Wit

Michaël Dudok de Wit (s. 1953) on hollantilainen animaattori, ohjaaja ja kuvittaja. Hänen tunnetuimpia töitään ovat mm. parhaan lyhytelokuvan Césarin voittanut Monk and the Fish (Le moine et le poisson, 1994) sekä parhaan animaatiolyhytelokuvan Oscarin saanut Isä ja tytär (Father and Daughter, 2000). Myös The Red Turtle oli Oscar-ehdokkaana.
Käsikirjoitus: Michael Dudok de Witin alkuperäiskäsikirjoituksen pohjalta Pascale Ferran & Michael Dudok de Wit
Musiikki: Laurent Perez del Mar
Artistic Producer: Isao Takahata
Tuotanto: Valérie Schermann & Christophe Jankovic / Prima Linea Productions
Kopio: Finnkino Theatrical Distribution

IMDb

Näytökset