Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
SIERANEVADA A
SIERANEVADA B
SIERANEVADA C
Cristi Puiu

Sieranevada

Romania 2016
Romaniankielinen, tekstitys englanniksi
174 min
Sallittu kaikenikäisille


Perheen patriarkasta on aika jättänyt, ja sukulaiset useammassa polvessa ja monenkirjavine seuralaisineen kokoontuvat muistotilaisuuteen yhteen isoon huoneistoon. Ruokailua saadaan odottaa pitkä tovi, sillä siunauksen tekevää kirkonmiestä ei kuulu eikä näy. Suremisen lomassa ehditään mainiosti setviä niin perhe- kuin yhteiskuntapoliittisia solmuja: sisarusten sanaharkkoja, aviomiehen uskottomuutta, maailmanpolitiikkaa ja yhteiskuntaa, jossa kommunismin ja Ceaușescun kaiut kuuluvat vielä.

Mestarillisen Cristi Puiun Sieranevada on monumentaalinen perhepotretti, täynnä riemastuttavia havaintoja niin ihmisistä kuin yhteiskunnasta, joita molempia vaivaa epäluulo. Elokuva on niittänyt mainetta ympäri maailmaa ja kahmaisi parhaat pystit Romanian Gopo-gaalassa maaliskuussa.
Jenni Ukkonen
Sieranevada DIRECTOR

Ohjaus: Cristi Puiu

Cristi Puiu (s. 1967) on kansainvälisesti arvostetuimpia romanialaisista nykyohjaajista. Puiun tunnetuimpia ovat The Death of Mr. Lazarescu (Moartea domnului Lăzărescu, 2005) ja Aurora (2010, EC). Sieranevada on viime vuoden palkituin romanialaiselokuva ja se valittiin mm. maansa Oscar-ehdokkaaksi.
Käsikirjoitus: Cristi Puiu
Näyttelijät: Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore
Tuotanto: Anca Puiu / Mandragora
Myynti: Elle Driver

IMDb

Näytökset