Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
SENSE OF AN ENDING A
SENSE OF AN ENDING B
SENSE OF AN ENDING C
Ritesh Batra

The Sense of an Ending

Iso-Britannia 2016
Englanninkielinen, ei tekstitystä
108 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


Rauhallisia eläkepäiviään viettävä Tony Webster (Jim Broadbent) saa yllättäen kirjeen Sarah Fordilta, joka on testamentannut hänelle jotain. Selvittäessään tätä hän joutuu kohtaamaan opiskeluaikojensa rakkauden, Veronican (Charlotte Rampling), joka sattuu olemaan Sarahin tytär. Mysteeriä ratkaistessaan Tony joutuu palaamaan nuoruutensa muistoihin, joista osan hän on mielensä sopukoista tyystin hävittänyt.

The Sense of an Ending on brittiläisen näyttelijälegenda Jim Broadbentin juhlaa. Julian Barnesin samannimiseen Booker-palkittuun romaaniin pohjautuva elokuva paljastaa itsestään ja Tonyn menneisyydestä paloja vähän kerrallaan ja pakottaa katsojan keskittymään menneisyyden ja nykyhetken välillä ratkottavan palapelin kasaamiseen alusta loppuun asti.
Jani Honkonen
Sense of an Ending DIRECTOR

Ohjaus: Ritesh Batra

Ritesh Batra (s. 1979) on Intian Mumbaista kotoisin oleva elokuvaohjaaja, jonka debyyttiohjaus The Lunchbox (2013) löi miehen kerralla läpi kansainväliseen maineeseen. Se on viime vuosien kansainvälisesti palkituin ja suosituin intialainen draamaelokuva.
Käsikirjoitus: Julian Barnesin romaanin Kuin jokin päättyisi pohjalta Nick Payne
Näyttelijät: Jim Broadbent, Harriet Walter, Michelle Dockery, Emily Mortimer, Billy Howle, Freya Mavor, Charlotte Rampling, Joe Alwyn, James Wilby
Tuotanto: David M. Thompson & Ed Rubin / Origin Pictures
Kopio: SF Studios

IMDb

Näytökset