Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
SAFARI A
SAFARI B
SAFARI C
Ulrich Seidl

Safari

Itävalta 2016
Saksankielinen, tekstitys englanniksi
90 min
Sallittu yli 16-vuotiaille
"Leijonaa mä metsästän, tahdon saada suuren". Näin ajattelevat valkoihoiset turistit kameran edessä Afrikassa, avaten samalla katsojalle rakasta metsästysharrastustaan. Hinta voi kirpaista mutta on se sen arvoista, kun voi saada sarvekkaan pään seinälle roikkumaan. Voittajaa hymyilyttää, ehkä vähän itkettääkin.

Ulrich Seidl tykkää kohahduttaa eikä päästä katsojaa helpolla tälläkään kertaa. Tuttuun tapaan Seidl esittää elokuviensa henkilöt ja heidän mieltymyksensä ottamatta niihin kantaa. Kamera tallentaa intohimoiset elämäntapametsästäjät niin intohimottomasti, että raatojen ja täytettyjen eläinten katseleminen karmaisee kahta kauheammin. Visuaalisesti vahva elokuva kertoo hätkähdyttävällä tavalla jotain ihmisluonnosta.
Maria Lehtonen
Safari DIRECTOR

Ohjaus: Ulrich Seidl

Ulrich Seidl (s. 1952) on itävaltalainen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja elokuvatuottaja. Hänet tunnetaan kohahduttavista aiheistaan, joita hän lähestyy harvinaisen suoraan, mutta kohteitaan tuomitsematta. Hänen tunnetuimpiin töihinsä kuuluu Paratiisi-trilogia (2012-13).
Käsikirjoitus: Ulrich Seidl & Veronika Franz
Näyttelijät: Gerald Eichinger, Eva Hofmann, Manuel Eichinger, Tina Hofmann, Manfred Ellinger, Inge Ellinger, Marita Neeman, Volker Neemann, Markolf Schmidt, Eric Müller
Tuotanto: Ulrich Seidl / Ulrich Seidl Film Produktion
Myynti: Coproduction Office

IMDb

Näytökset