Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
REQUIEM FOR MRS. J.  A
REQUIEM FOR MRS. J. B
REQUIEM FOR MRS. J. C
Bojan Vuletić

Requiem for Mrs. J.

(Реквијем за госпођу Ј.)
Serbia, Bulgaria, Makedonia 2017
Serbiankielinen, tekstitys englanniksi
94 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


Neuvostovalmisteisen jäykän byrokratian maukasta perua on se herkullinen musta huumori, jolla Balkanin maiden elokuvissa virkavaltaa käsitellään. Serbialaisen Bojan Vuletićin ohjaamassa synkässä komediassa jopa itsemurha voi juuttua byrokratian rattaisiin.

Mahtavan roolin tekevä Mirjana Karanović on leskiäiti Jelena, joka asuu pienessä asunnossa lastensa, vävypoikansa ja omaan huoneeseensa linnoittautuneen anoppinsa kanssa. Ankeassa elämässä ei tunnu juuri olevan järkeä, joten nainen päättää tehdä itsemurhan. Sitä ennen on kaiverrutettava nimi hautakiveen, pistettävä henkivakuutus kuntoon ja uudistettava sairausvakuutus. Käytännön asioiden kanssa painiessaan ja lukemattomissa virastoissa vieraillessaan Jelenan itsemurhapäivän deadline alkaa hieman venyä.
Timo Kuismin
Rquiem for Mrs. J. DIRECTOR

Ohjaus: Bojan Vuletić

Bojan Vuletić (s. 1977) on entisessä Jugoslaviassa syntynyt elokuvaohjaaja. Vuletićin esikoisohjaus oli Practical Guide to Belgrade with Singing and Crying (Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem, 2011) ja hän on myös ollut vuosina 2013-14 työstämässä serbialaista tv-sarjaa Sinđelići (2013-).
Käsikirjoitus: Bojan Vuletić
Näyttelijät: Mirjana Karanović, Jovana Gavrilović, Danica Nedeljković, Mirjana Banjac, Vučić Perović, Valcho Karamashev, Srđan Todorović, Boris Isaković
Tuotanto: Nenad Dukić, Pavlina Jeleva & Tomi Salkovski / SEE Film Pro, Geopoly Film, Skopje Film Studio
Myynti: Soul Food Films

IMDb

Näytökset