Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
PROGRAM A
PROGRAM C
Stephen Frears

The Program

Iso-Britannia, Ranska 2015
Englanninkielinen, tekstitys suomeksi ja ruotsiksi
104 min
Sallittu yli 7-vuotiaille
Irlantilainen urheilujournalisti David Walsh (Chris O'Dowd) epäilee moninkertaisen Tour de France -voittaja Lance Armstrongin (Ben Foster) puhtautta ja ryhtyy selvitystyöhön osoittaakseen, että kaikkien aikojen maantiepyöräilijän ura on ollut alusta alkaen valetta ja saavutukset vääryydellä hankittuja.

Lance Armstrongin doping-sirkus kesti vuosia ja epäilijöitä miehen ja koko pyöräilyn puhtauden suhteen riitti kymmeniksi vuosiksi ja useiksi aihetta käsitteleviksi kirjoiksi asti. David Walshin kirjaan perustuvassa elokuvassa Fosterin esittämä Armstrong kulkee pitkän tien pyöräilijälupauksesta suureksi mestariksi, syövän selättäjäksi ja lopulta koko maailman vihatuimmaksi urheilijaksi. Foster ja O'Dowd tekevät upeat roolisuoritukset Stephen Frearsin vaativassa ohjauksessa.
Jani Honkonen
Program DIRECTOR

Ohjaus: Stephen Frears

Stephen Frears (s. 1941) on kaksinkertainen Palme d'Or- ja Oscar-ehdokas sekä mm. Berliinin Hopeisella Karhulla palkittu brittiläinen elokuvaohjaaja. Kokeneen ohjaajan laajasta portfoliosta löytyy  Espoo Cinéssäkin viime vuonna nähty Florence Foster Jenkins (2016).
Käsikirjoitus: David Walshin romaanin Seven Deadly Sins pohjalta John Hodge
Näyttelijät: Ben Foster, Lee Pace, Guillaume Canet, Jesse Plemons, Chris O'Dowd, Dustin Hoffman, Bryan Greenberg
Tuotanto: Tim Bevan, Eric Fellner, Tracey Seaward / Working Title Films, StudioCanal Limited, Anton Capital Entertainment
Kopio: SF Studios

IMDb

Näytökset