Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
JÄLJET A © Robert Palka Studio Filmowe Tor
JÄLJET B © Robert Palka Studio Filmowe Tor
JÄLJET C © Robert Palka Studio Filmowe Tor
Agnieszka Holland

Jäljet
(Pokot)

Puola, Saksa, Tšekki, Ruotsi, Slovakia 2017
Puolankielinen, tekstitys suomeksi ja ruotsiksi
128 min
Sallittu yli 16-vuotiaille

Espoo Cinén avajaiselokuva

Duszejko, eläkkeelle jäänyt, harmaantunut opettajatar on arjen anarkisti, joka asuu keskellä korpea Puolan ja Tšekin jylhässä rajamaastossa. Luonto on ekomummolle kaikki kaikessa ja eläinrakas nainen piinaa pappia ja paikallisia poliisivoimia ilmiantamalla salametsästäjiä - seudulla, jossa metsästys on kansalaisvelvollisuus. Eräänä aamuna hänen rakkaat koiransa ovat kadonneet. Seuraavaksi paikallisia metsästäjiä alkaa löytyä kuolleina ja elokuva saa ekotrillerin sävyjä. Tämän harmaan pantterin kanssa ei leikitä.
Agnieszka Hollandin ohjaama Jäljet perustuu puolan maineikkaimpiin nykykirjailijoihin kuuluvan Olga Tokarczukin romaaniin Drive Your Plough Over the Bones of the Dead. Elokuva oli tämänvuotisen Berliinin elokuvafestivaalin kilpasarjan kirkkainta kärkeä.
Pasi Nyyssönen
Jäjet DIRECTOR

Ohjaus: Agnieszka Holland

Kolmesti Oscar-ehdokkaana ollut Agnieszka Holland (s. 1948) on puolalaisen elokuvan Grand Old Lady, (mm. Salainen puutarha, Salajuoni) joka elokuvien ohella on tehnyt amerikkalaista tv- draamaa (mm. House of Cards, The Wire).
Käsikirjoitus: Olga Tokarczukin romaanin Prowadź swój pług przez kości umarłych (2009) pohjalta Olga Tokarczuk & Agnieszka Holland
Näyttelijät: Agnieszka Mandat, Wiktor Zborowski, Miroslav Krobot, Jakub Gierszal, Patricia Volny
Tuotanto: Krzysztof Zanussi & Janusz Wachala / TOR Film Production
Levitys: Atlantic Film

IMDb

Näytökset