Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
PLAYGROUND A
PLAYGROUND B
PLAYGROUND C
Bartosz M. Kowalski

Playground
(Plac zabaw)

Puola 2016
Puolankielinen, tekstitys englanniksi
81 min
Sallittu yli 16-vuotiaille


Puolalainen pikkukaupunki muistuttaa sielunmaisemaltaan Lukas Moodyssonin Lilja 4-everin lähiöitä ja elokuvan muotokieli Michael Hanekea. Lopputuloksena nähdään ankaraa ja haastavaa kuvavirtaa, missä toivo näyttäytyy lähinnä esisoittona uusille pettymyksille. Tarina etenee kuin horroksessa kohti vääjäämätöntä finaalia. Hitaasti kiusaava kerronta laittaa katsojan kierrokselle omien tunteidensa kanssa.

San Sebastianin elokuvajuhlien kutsuvierasnäytöksestä noin kolmannes yleisöstä poistui kesken elokuvan. Keskustelutilaisuudessa näytöksen jälkeen puheenvuorot vaihtelivat närkästyneistä saarnoista henkeä haukkovaan ylistykseen. Tämä ei ole miellyttävin elokuvakokemus, mutta varmasti ikimuistettava. Tavalla, johon harva elokuva pystyy.
Markku Mastomäki
Playground DIRECTOR

Ohjaus: Barosz M. Kowalski

Puolalainen Barosz M. Kowalski (s. 1984) valmistui elokuvakouluista Los Angelesista ja Pariisista. Palattuaan kotimaahansa hän kirjoitti ja ohjasi kaksi palkittua TV-elokuvaa HBO Europelle. Suuren kohun herättänyt Playgroud on Kowalskin ensimmäinen teatterielokuva.
Käsikirjoitus: Bartosz M. Kowalski & Stanisław Warwas
Näyttelijät: Michalina Świstuń, Nicolas Przygoda, Przemysław Baliński, Patryk Świdersk
Tuotanto: Dariusz Pietrykowski, Andrzej Połeć, Mirella Zaradkiewicz, Feliks Pastusiak / Film It
Myynti: Latido Films

IMDb

Näytökset