Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Hulluna onnesta A1
Hulluna onnesta B1
Hulluna onnesta C1
Paolo Virzì

Hulluna onnesta
(La pazza gioia)

Italia, Ranska 2016
Italiankielinen, tekstitys suomeksi ja ruotsiksi
118 min

Espoo Cinén päätöselokuva

Psykiatrisessa hoitolaitoksessa asustavat, toisiaan aiemmin tuntemattomat Donatella ja Beatrice lähtevät yhdessä huikeaksi seikkailuksi osoittautuvalle pakomatkalle kesäiseen Toscanaan ja sen yöttömiin öihin. Suorapuheisen moottoriturvan ja tatuointiensa taakse kätkeytyvän herkistelijän yhteisestä matkasta tulee spontaani, yhteiskunnan normeista piittaamaton irrottelu, jonka aikana menneisyyden haavat aukeavat vereslihalle. Tarina on yhtaikaa hilpeän hysteeristä komediaa, koskettavaa sairauskertomusta ja naisen asemaa luotaavaa riipaisevaa draamaa.

Ridley Scottin 90-luvun alun hitin, Thelman ja Louisen jalanjäljissä matkataan miesten maailmaan, jos ei nyt ihan murhaavasti niin ainakin henkisesti munille potkien. Täysillä itsensä peliin panevat Valeria Bruni Tedeschi ja Micaela Ramazzotti tekevät pysäyttävät roolityöt.
Timo Kuismin
Hulluna onnesta DIRECTOR

Ohjaus: Paolo Virzì

Paolo Virzì (s. 1961) on italialainen kirjailija ja ohjaaja. Virzi on ohjannut ennen Hulluna onnesta -elokuvaa mm. elokuvat Human Capital (Il capitale umano, 2014) ja Every Blessed Day (Tutti i santi giorni, 2012). Uransa aikan Virzi on kerännyt lukuisia Italian elokuva-akatemian David di Donatello -palkintoja.
Käsikirjoitus: Paolo Virzì & Francesca Archibugi
Näyttelijät: Micaela Ramazzotti, Valeria Bruni Tedeschi, Valentina Carnelutti, Tommaso Ragno, Bob Messini, Bobo Rondelli, Anna Galiena, Emanuele Barresi
Tuotanto: Marco Belardi / Lotus Production
Levitys: Scanbox Entertainment

IMDb

Näytökset