Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
WEDDING A
WEDDING B
WEDDING C
Stephan Streker

A Wedding
(Noces)

Belgia, Ranska, Luxemburg, Pakistan 2017
Ranskan- & urdunkielinen, tekstitys englanniksi
98 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


Belgiassa asuvan, länsimaistuneen pakistanilaisperheen 18-vuotias Zahira-tytär elää kuin kuka tahansa ikäisensä nuori nainen opiskeluineen, bestiksineen ja poikaystävineen. Zahiran rakastavan ja avoimen perheen arki on kovin modernia, eikä tytön tarvitse salailla vanhemmiltaan juuri mitään. On kuitenkin yksi asia, jossa perhe ei salli niskurointia: Zahiran on ennen pitkää solmittava avioliitto vanhempiensa valitseman pakistanilaismiehen kanssa.

Pakkoavioliitto tuntuu Zahirasta mahdottomalta ajatukselta, mutta hän ei liioin haluaisi loukata saati häpäistä vanhempiaan. Tositapahtumien inspiroima väkevä perhedraama on pysäyttävä kuvaus hyvistä ihmisistä, jotka sovittamaton aatteellinen ristiriita suistaa tragediaan.
Jenni Ukkonen
Wedding DIRECTOR

Ohjaus: Stephan Streker

Stephan Streker (s. 1964) on belgialainen elokuvaohjaaja, joka on työskennellyt ennen ohjaajaksi ryhtymistään niin valokuvaajana, elokuvakriitikkona kuin urheilutoimittajanakin. Hänen ensimmäinen ohjauksensa, lyhytelokuva Shadow Boxing, ilmestyi vuonna 1993.
Käsikirjoitus: Stephan Streker
Näyttelijät: Lina El Arabi, Sébastien Houbani, Babak Karimi, Neena Kulkarni, Olivier Gourmet, Alice De Lencquesaing, Zacharie Chasseriaud
Tuotanto: Michaël Goldberg & Boris Van Gils / Daylight Films & Formosa Productions
Myynti: Jour2Fête

IMDb

Näytökset