Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
PITKÄ MATKA KOULUUN A
PITKÄ MATKA KOULUUN B
PITKÄ MATKA KOULUUN C
Sigrid Klausmann

Pitkä matka kouluun
(Nicht ohne uns!)

Saksa 2016
Arabian-, englannin-, espanjan-, ranskan-, sveitsinsaksan-, japanin-, laon-, nepalin-, hindin-, xhosan-, islannin- ja saksankielinen, tekstitys suomenksi
90 min
Sallittu yli 7-vuotiaille
Suositellaan yli 10-vuotiaille


15 maata, 16 lasta, 5 mannerta ja yksi ääni. Lasten taustat ja persoonat eroavat, mutta pelot, toiveet ja unelmat eivät. Osa lapsista asuu länsimaisissa hyvinvointiyhteiskunnissa toisten eläessä samaan aikaan muunlaisessa todellisuudessa Afrikassa ja Aasiassa. Kun toisaalla ensi sijassa murehditaan harrastuksista, kohdataan toisaalla epävarmuutta omasta tulevaisuudesta. Riippumatta asuinpaikasta kaipaavat lapset turvallisuutta ja vapautta, ystävyyttä ja rakkautta.

Dokumentti seuraa eri maissa ja erilaisissa olosuhteissa asuvien lasten matkaa kotoa opetuksen ääreen. Pääsemme tutustumaan heidän ajatusmaailmaansa sekä tulevaisuuden toiveisiin että pelkoihin.
Rita Haapasaari
Pitkä matka kouluun DIRECTOR

Ohjaus: Sigrid Klausmann

Sigrid Klausmann (s. 1955) on saksalainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Klausmannin aiempiin elokuviin kuuluu mm. Fliegen wirst du noch! (2007) sekä Lisette und ihre Kinder (2009). Pitkä matka kouluun on hänen uusin elokuvansa.
Käsikirjoitus: Sigrid Klausmann
Esiintyjät: Alphosine, Anish, Ekhlas, Enjo, Finya, Jaffer, Luniko, Perla, Rebekka, Sai, Sanjana, To, Valeria, Vincent, Yamabuki
Tuotanto: Gerhard Schmidt / Gemini Film & Library
Myynti: New Docs

IMDb

Näytökset