Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
DEATH OF LOUIS XIV A
DEATH OF LOUIS XIV B
DEATH OF LOUIS XIV C
Albert Serra

The Death of Louis XIV
(La mort de Louis XIV)

Ranska, Espanja 2016
Ranskan- ja latinankielinen, tekstitys englanniksi
114 min
Sallittu yli 7-vuotiaille


Mies makaamassa sängyssään tekemässä kuolemaa, onko siitä muka aiheeksi elokuvalle? On hyvinkin, jos ohjaajaksi laitetaan katalonialainen visionääri Albert Serra ja kuolevaksi mieheksi uuden aallon ikoni Jean-Pierre Léaud.

Ludvig XIV oli aikansa mahtavin mies, se aito ja alkuperäinen Aurinkokuningas. Kun hän peräti 72 vuoden itsevaltiuden jälkeen lopulta kohtaa kuoleman, tapahtuu se luonnollisesti kuninkaan arvon mukaisesti, pitkän kaavan mukaan.

Serra on onnistunut loihtimaan näennäisen yksinkertaisesta aiheesta upealta näyttävän elokuvan, joka aiheensa vakavuudesta huolimatta ei ole vakava, vaan leikittelevä ja tarkkanäköisen ironinen - ja lopulta myös traaginen. Kun kuoleva kuningas katsoo suoraan kameraan, pysähtyy aika hetkeksi!
Mickael Suominen
Death of Louis DIRECTOR

Ohjaus: Albert Serra

Albert Serra (s. 1975) on katalonialainen kuvataiteilija ja ohjaaja. Hänen läpimurtoteoksensa oli Locarnon festivaalin pääpalkinnon voittanut Story of My Death (2013). Cannesissa ensi-iltansa saanut The Death of Louis XIV on kuitenkin nostanut Serran suosion uudelle tasolle.
Käsikirjoitus: Albert Serra & Thierry Lounas
Näyttelijät: Jean-Pierre Léaud, Patrick D'Assumçao, Marc Susini, Irène Silvani, Bernard Belin, Jacques Henric
Tuotanto: Thierry Lounas, Albert Serra, Joaquim Sapinho & Claire Bonnefoy / Capricci Production, Rosa Filmes, Andergraun Films & Bobi Lux
Myynti: Capricci Films

IMDb

Näytökset