Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Eavesdropper A
Eavesdropper B
Eavesdropper C
Thomas Kruithof

The Eavesdropper
(La MÉcanique de l'ombre)

Ranska, Belgia 2016
Ranskankielinen, tekstitys suomeksi
93 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


Burnoutin takia työttömäksi jäänyt, alkoholismin kanssa kamppaileva Duval saa salaperäiseltä mieheltä työtarjouksen nauhoitettujen puheluiden kirjaajana ja tarttuu tähän epäröimättä. Juuri kun hänen elämänsä tuntuu olevan hyvällä tolalla, muuttuu yksinkertainen ja hyväpalkkainen työ poliittisen selkkauksen värittämäksi tapahtumasarjaksi, joka ajaa Duvalin entistä suurempiin vaikeuksiin.

The Eavesdropper on nopeatempoinen, suora ja täydellisen kutkuttava elokuvakokemus. Thomas Kruithof on houkutellut debyyttiinsä François Cluzet'n ja Sami Bouajilan kaltaisia palkittuja ja kokeneita näyttelijöitä ja onnistunut valinnoissaan mainiosti. Trilleri elämänsä ja poliittisen kriisin kanssa painivasta Duvalista on tiivis paketti, joka pitää otteessaan, muttei liian tiukasti.
Jani Honkonen
Eavesdropper DIRECTOR

Ohjaus: Thomas Kruithof

Ranskalaisen Thomas Kruithofin ura on vasta alussa, mutta jo ensimmäisessä pitkässä elokuvassaan mies onnistuu ottamaan kokeneista näyttelijöistä irti tarvitsemansa. Kruithof ammentaa inspiraatiota erityisesti Noir-tyylisistä rikosklassikoista.
Käsikirjoitus: Thomas Kruithof & Yann Gozlan
Näyttelijät: François Cluzet, Denis Podalydès, Sami Bouajila, Simon Abkarian, Alba Rohrwacher
Tuotanto: Thibault Gast & Matthias Weber / 24 25 Films
Kopio: Njutafilms

IMDb

Näytökset