Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Matka on pitkä 1
Matka on pitkä 2
Matka on pitkä 3
Liisa Helminen

Matka on pitkä

Suomi 1994
Suomenkielinen, tekstitys englanniksi
84 min
Sallittu kaikenikäisille
Liisa Helmisen dokumenttielokuvassa Matka on pitkä (1994) seurataan kuuden karkkilalaisen lapsen arkea esikoulukeväästä ensimmäisen kouluvuoden päätökseen. Lasten odotukset ja pelot ovat tallentuneet Helmisen elokuvaan jäljittelemättömästi: yksi lapsista odottaa oppivansa lukemaan kunnolla, joku pelkää kuudesluokkalaisia ja yhdelle ongelmia tuottavat miinuslaskut.

Helminen tallentaa kamerallaan lasten välitöntä arkea ja onnistuu pääsemään niin lähelle kuvattaviaan, etteivät nämä tunnu välittävän kameran jatkuvasta läsnäolosta. Keskeiseksi teemaksi nousevat säännöt, niihin sopeutuminen ja toisaalta niistä poikkeaminen. Oman äänensä saa kuuluville paitsi oppimalla oikein, myös sääntöjä uhmaamalla.
Otto Suuronen

Elokuvan upouusi jatko-osa Liisa Helmisen Matka jatkuu on ensi-illassa Louhisalissa samana päivänä klo 17.00. Elokuvien ohjaaja Liisa Helminen on näytösten välissä keskustelutilaisuudessa Olohuoneessa.

Matka on pitkä & Matka jatkuu DIRECTOR

Ohjaus: Liisa Helminen

Liisa Helminen (s. 1950) on suomalainen elokuvaohjaaja. Hän on mm. ohjannut yhdessä Päivi Hartzellin kanssa rakastetun elokuvan Kuningas, jolla ei ollut sydäntä (1981). Helminen on palkittu uransa aikana niin Jussilla kuin elokuvataiteen valtionpalkinnollakin.
Käsikirjoitus: Liisa Helminen
Esiintyjät: Aleksi Koskikallio, Tuuli Savela, Tuukka Pasanen, Joel Pihlaja, Hanna Hilkamo, Mesale Shinohara
Tuotanto:Liisa Helminen /  Liisa Helminen Film Productions
Kopio: Illume

IMDb

Näytökset