Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
MATKA JATKUU A © Illume Sari Aaltonen
Liisa Helminen

Matka jatkuu

Suomi 2017
Suomenkielinen, tekstitys englanniksi
59 min
Sallittu kaikenikäisille
Matka jatkuu on jatko-osa Liisa Helmisen dokumenttielokuvalle Matka on pitkä (1994), jossa seurattiin kuutta lasta vuoden ajan heidän siirtyessään päiväkodista ekaluokkalaisiksi. 22 vuotta myöhemmin Matka jatkuu tuo kameran eteen samat kuusi päähenkilöä.

Aleksi, Hanna, Joel, Mesale, Tuukka ja Tuuli käyvät entisessä päiväkodissaan ja koulussaan sekä muistelevat lama-ajan lapsuuden kokemuksiaan. Matematiikkaan mieltyneestä Aleksista on tullut gradua vaille valmis maisteri, pääaineenaan matematiikka, ja jo lapsena innokkaasta piirtäjästä, Joelista, on tullut kuvataiteilija. Elokuva antaa puheenvuoron kaksi lamaa kokeneelle sukupolvelle ja samalla valottaa heidän pelkojaan ja toiveitaan suomalaisessa nyky-yhteiskunnassa.
Otto Suuronen

Elokuvan
ohjaaja Liisa Helminen on paikalla näytöksessä sekä elokuvan jälkeen Olohuoneessa järjestettävässä keskustelutilaisuudessa. Myös Helmisen alkuperäinen dokumentti Matka on pitkä esitetään samana päivänä klo 18.30 Louhisalissa.
Matka on pitkä & Matka jatkuu DIRECTOR

Ohjaus: Liisa Helminen

Liisa Helminen (s. 1950) on suomalainen elokuvaohjaaja. Hän on mm. ohjannut yhdessä Päivi Hartzellin kanssa rakastetun elokuvan Kuningas, jolla ei ollut sydäntä (1981). Helminen on palkittu uransa aikana niin Jussilla kuin elokuvataiteen valtionpalkinnollakin.
Käsikirjoitus: Liisa Helminen
Esiintyjät: Aleksi Koskikallio, Tuuli Martini (os. Savela), Tuukka Pasanen, Joel Pihlaja, Hanna Ruottinen (os. Hilkamo), Mesale Shinohara
Tuotanto: Jouko Aaltonen / Illume
Kopio: Illume

IMDb

Näytökset