Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
LIGHT THEREAFTER A
LIGHT THEREAFTER B
LIGHT THEREAFTER C
Konstantin Božanov

Light Thereafter

Bulgaria, Belgia 2017
Englannin-, ranskan- ja bulgariankielinen, tekstitys englanniksi
100 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


16-vuotias Pavel saa mestariltaan suoraa ja tylyä palautetta kieltäydyttyään piirtämästä kuuroa alastonta tyttöä. Miksi tytön piirtäminen on Pavelille niin vaikeaa ja kuinka hän päätyi ranskalaismestarin oppiin? Konstantin Božanov kuvaa autistisen teinipojan matkaa Lontoosta Ranskaan poikkeuksellisella tavalla. Elokuvaa voi rakenteensa puolesta kuvata käänteiseksi road movieksi.

Light Thereafter on jokaisen taide- ja art house -fanin unelmaelokuva kauniin vähäeleisyytensä, herkkyytensä ja jaksoihin jaetun tarinansa ansiosta. Pavelin määrätietoisuus ja aito rakkaus naisia kohtaan tekevät keskiössä olevasta pojasta sympaattisen hahmon. Elokuva etenee tasaisesti ja on mahdollisesti yksi hienoimpia eurooppalaisia kasvutarinoita miesmuistiin.
Jani Honkonen
Light Thereafter DIRECTOR

Ohjaus: Konstantin Božanov

Konstantin Božanov (s. 1968) on bulgarialainen tuottaja ja elokuvaohjaaja, jonka ensimmäinen pitkä näytelmäelokuva Avé (Аве, 2011) palkittiin useilla eurooppalaisilla elokuvafestivaaleilla. Sitä ennen Božanov ohjasi lyhytelokuvia ja niin ikään palkitun pitkän dokumentin Invisible (Невидимый, 2005).
Käsikirjoitus: Konstantin Božanov
Näyttelijät: Barry Keoghan, Thure Lindhardt, Solène Rigot, Kim Bodnia, Lubna Azabal, Slimane Dazi, Dounia Sichov
Tuotanto: Mila Voinikova, Konstantin Božanov, John Engel, Mike Downey & Sam Taylor / Multfilm, Left Field Ventures & Film and Music Entertainment
Myynti: Latido Films

IMDb

Näytökset