Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
KING OF THE BELGIANS A
KING OF THE BELGIANS B
KING OF THE BELGIANS C
 Peter Brosens & Jessica Woodworth

King of the Belgians

Belgia, Bulgaria, Alankomaat 2016

Englannin-, ranskan-, hollannin- ja bulgariankielinen, tekstitys englanniksi

94 min

Sallitty kaikenikäisille


Belgian kuningas on vierailulla Turkissa, kun kotoa tulee järkyttävä uutinen: Belgian eteläinen alue on julistautunut itsenäiseksi. Kuninkaan pitää päästä heti takaisin kotiin. Vaan sepä ei sujukaan helposti, poikkeuksellisen aurinkomyrskyn seurauksena lentoliikenne Euroopassa on kokonaan kielletty. Kuninkaasta elokuvaa tekevä dokumentaristi onnistuu kuitenkin saamaan seurueen bulgarialaisen kansantanssiryhmän kiertuebussiin ja kuninkaan matka läpi Balkanin kohti Belgiaa alkaa.

Brosensin ja Woodworthin muka-dokumentti alkaa kevyen koomisena, mutta matkan edetessä katsoja huomaa pohtivansa vakavia kysymyksiä: mitä Euroopassa tapahtuu? Mitä on kansallinen identiteetti? Ja kuinka voimme pitää hajoamisen partaalla olevan maanosan yhdessä?
Mickael Suominen

Perjantai 5.5. näytöksen jälkeen, tule keskustelemaan elokuvasta teekkarien elokuvakerho Montaasin kanssa!

Ohjaus: Peter Brosens & Jessica Woodworth

Peter Brosens (s. 1962) & Jessica Woodworth (s. 1971) ovat taustaltaan dokumentaristeja, mutta heidät tunnetaan parhaiten palkituista fiktioelokuvistaan Khadak (2006), Altiplano (2009) ja The Fifth Season (La cinquième saison, 2012). Brosens ja  Woodworth myös käsikirjoittavat ja tuottavat elokuvansa.
Käsikirjoitus: Peter Brosens & Jessica Woodworth
Näyttelijät: Peter Van den Begin, Lucie Debby, Titus De Voogdt, Bruno Georis, Pieter van der Houwen, Nina Nikolina, Valentin Ganev, Goran Radaković
Tuotanto: Peter Brosens & Jessica Woodworth / Bo Films
Myynti: Be for Films

IMDb

Näytökset