Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Kesäni sudenkorentona A
Kesäni sudenkorentona B
Kesäni sudenkorentona C
Elli Toivoniemi

Kesäni sudenkorentona

Suomi 2016
Suomenkielinen, englanninkielinen tekstitys
64 min
Sallittu kaikenikäisille
Suositellaan yli 13-vuotiaille
"Jätä ne ötökät kotiin" sanoo opettaja. Kuusivuotiaana sudenkorennoista kiinnostunut Miikka Friman ei voi olla auttamatta koulun koviksen kengän alle liiskaantunutta hyönteistä. "Yleensä me ihmiset emme pidä hyönteisistä. Me ajattelemme, että ne ovat inhottavia ja pahoja tuholaisia. Mutta se on vain toinen puoli totuudesta", selittää pienen Miikan myötätuntoinen ääni kotivideolle itse kuvatussa luontodokumentissa. Miikka puhuu sudenkorennoista joulupukille, leikkii niitä siskon kanssa ja kehittyy yhä paremmaksi kuvaajaksi samalla, kun alkaa kasvaa isoksi.

Kaksikymmentä vuotta intohimon löytymisen jälkeen Miikka on uudenlaisten haasteiden äärellä. Yhteiskunta vaatii kokopäivätöihin samalla, kun nuorukaisen mielessä on lähinnä unelma siitä, että saisi kuvattua Suomen 56. korentolajin - sen viimeisen.
(Krista Lehtonen / DocPoint 2017)

Ohjaus: Elli Toivoniemi

Elli Toivoniemi (s. 1984) on perustajajäsen ja päätuottaja Tuffi Filmsissä. Toivoniemi on usean ulkomaisilla festivaaleilla menestyneen elokuvan tuottaja (Pitääkö mun kaikki hoitaa (2012), Hyvä poika (2011). Kesäni sudenkorentona on hänen ensimmäinen pitkä ohjauksensa.
Käsikirjoitus: Elli Toivoniemi
Esiintyjä: Miikka Friman
Tuotanto: Venla Hellstedt & Elli Toivoniemi / Tuffi Films
Kopio: Tuffi Films

IMDb

Näytökset