Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Käpy selän alla1
Käpy selän alla2
Mikko Niskanen

Käpy selän alla

Suomi 1966
Suomenkielinen, ei tekstitystä
89 min
Sallittu yli 12-vuotiaille

Suomen tarina elokuvan kertomana -sarja

Mikko Niskasen rakastettu Käpy selän alla on sukupolvitarina kaupunkilaisnuorten telttaretkestä maaseudulla. Samalla se on osin improvisoitu kuvaus seksuaalisesti vapautuneen nuorison kesäisestä irtiotosta.

Oman aikansa muotielokuvaksi noussut k otti aiheensa 1960-luvun opiskelijanuorison tuntemuksista ja asenteista, arvoista ja estoista. Kulttuurihistoriallista murroskautta peilaava elokuva muotoili sanomansa tavalla, josta nuoriso saattoi tunnistaa itsensä. Kauniiden ja uljaiden nuorten roolittama elokuva oli ilmestyessään valtaisa kaupallinen menestys, ja se keräsi peräti kuusi Jussi-patsasta. Elokuvan musiikista vastanneen Kaj Chydeniuksen laulut soivat suoraan sydämiin, sukupolvelta toiselle.
Otto Suuronen

Kulttuurikeskuksen Amfi-alueella klo 16.30 lauletaan yhdessä Chydeniuksen lauluja Kirjaston instrumentaalibändi Helmetin enkeleiden kanssa. Jos sää on huono, tuokio tapahtuu Tapiolan kirjastossa.
Käpy & Lapualaismorsian DIRECTOR

Ohjaus: Mikko Niskanen

Mikko Niskanen (1929-90) oli arvostettu suomalainen elokuva- ja televisio-ohjaaja, näyttelijä ja professori. Maaseudun ja nuorison kuvaajana maineikkaimmat saavutuksensa kerännyt ohjaaja voitti urallaan peräti kuusi parhaan ohjaajan Jussi-palkintoa.
Käsikirjoitus: Marja-Leena Mikkola
Näyttelijät: Kristiina Halkola, Kirsti Wallasvaara, Eero Melasniemi, Pekka Autiovuori, Anneli Sauli
Tuotanto: Kyösti Varesvuo / FJ-Filmi
Kopio: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

IMDb

Näytökset