Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu A
Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu B
Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu C
Risto Jokela

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!

Suomi 2016
Suomenkielinen, ei tekstitystä
71 min
Sallittu kaikenikäisille


Tatu ja Patu (ällistyttävän identtiset Riku Nieminen ja Antti Holma) saapuvat junalla Outolasta Helsinkiin. Sympaattisen kaksikon tarkoitus on perehtyä joulunviettoon ystävänsä Veeran (Eedit Patrakka) ja tämän perheen kanssa. Ystävykset joutuvat kuitenkin erilleen toisistaan ja ensimmäistä kertaa pääkaupungissa vierailevat Outolan pojat joutuvat omilleen. Huolestunut Veera etsii ystäviään kuumeisesti, sillä välin Tatu ja Patu päätyvät paistamaan hyasintteja, haistelemaan Joulupukin kainaloa ja pläräämään ruisleipäkännyköitä yrittäessään sulautua osaksi pääkaupungin urbaania sykettä.

Rike Jokelan ohjaama sydämellinen koko perheen seikkailu perustuu Aino Havukaisen ja Sami Toivosen oivaltaviin kirjoihin.
Saija Holm

Ohjaus: Rike Jokela

Risto "Rike" Jokela (s. 1964) on suomalainen elokuvaaja, televisio-ohjaaja, -käsikirjoittaja ja -tuottaja, valosuunnittelija sekä muusikko. Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! On Jokelan ensimmäinen pitkän elokuvan ohjaustyö.
Käsikirjoitus: Aino Havukainen
Näyttelijät: Antti Holma, Riku Nieminen, Eedit Patrakka, Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Lehtonen, Ville Myllyrinne, Tommi Korpela
Tuotanto: Riina Hyytiä & Mahsa Malka / Dionysos Films
Levitys: Nordisk Film

IMDb

Näytökset