Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
Kaiken se kestää A
Kaiken se kestää B
Kaiken se kestää C
Visa Koiso-Kanttila

Kaiken se kestää

Suomi 2017
Suomenkielinen, tekstitys englanniksi
82 min
Sallittu yli 12-vuotiaille


Kotimainen juhlaelokuva

Visa Koiso-Kanttila tunnetaan parhaiten dokumenteistaan ja etenkin suomalaisista miehistä ja pojista kertovasta trilogiastaan Isältä pojalle (2004), Talvinen matka (2007) ja Miehen kuva (2010). Koiso-Kanttilan pitkään valmistelema ja osin omakohtaisiin kokemuksiin perustuva elokuva vie 70-luvun lopun pohjoissuomalaiseen arkitodellisuuteen.
Kahden kriisiin ajautuvan perusperheen hajoaminen nähdään terävästi lasten näkökulmasta. Vastuuttomat aikuiset räpiköivät parisuhteissaan, syrjähyppyjen ja alkoholin huolettomissa maailmoissa kuin pahaiset teinit. Kun kypsymättömät ja itsekeskeiset vanhemmat tuijottavat omaan napaansa, vastuunkantajan rooli siirtyy lapsille. Koiso-Kanttila on tehnyt vakavan ja näkemyksellisen elokuvan, jonka tiukasti asiassa pysyvässä kerronnassa ei ole sorruttu kompromisseihin.
Timo Kuismin
Koiso-Kanttila

Ohjaus: Visa Koiso-Kanttila

Dokumenteistaan tunnetun elokuvantekijän Visa Koiso-Kanttilan (s. 1970) tunnetuimpia teoksia ovat mm. parhaan dokumentin Jussi-ehdokas Isältä pojalle (2004) sekä Miehen kuva (2010). Elokuva Kaiken se kestää on hänen esikoispitkä fiktioelokuvansa.
Käsikirjoitus: Visa Koiso-Kanttila
Näyttelijät: Vili Saarela, Olavi Angervo, Antti Luusuaniemi, Pihla Viitala, Malla Malmivaara, Tomi Enbuska
Tuotanto: Niko Ritalahti & Mika Ritalahti / Silva Mysterium
Levitys: Scanbox Entertainment

IMDb

Näytökset