Logo 2017 ESPOO CINÉ
INTERNATIONAL
FILM FESTIVAL
Junior Ciné
J BEYOND FLAMENCO A
J BEYOND FLAMENCO B
J BEYOND FLAMENCO C
Carlos Saura

J: Beyond Flamenco
(La Jota)

Espanja 2016
Espanjankielinen, tekstitys englanniksi
87 min
Sallittu kaikenikäisille


Espanjalainen Carlos Saura on draamatuotantonsa ohessa jo 25 vuoden ajan ohjannut häikäiseviä musiikki- ja tanssidokumentteja. Upeat Sevillanas (1992), Flamenco (1995), Tango (1998) sekä Fados (2007) saavat nyt seurakseen näyttävän musiikkidokumentin. Se vie erityisesti Aragonin alueella suositun, flamencoa muistuttavan Jota-nimisen kansanmusiikki- ja tanssikulttuurin alkulähteille. Jotassa yhdistellään niin klassista kuin eri aikakausien kansanmusiikkiakin.

Sauran aiempien musiikkielokuvien tyyliin tanssi-, soitto- ja laulunumerot on lavastettu vähäeleisesti valojen ja varjojen dramatiikalla leikittelevään studioon.
Timo Kuismin
J Beyond Flamenco DIRECTOR

Ohjaus: Carlos Saura

Espanjalainen Carlos Saura (s. 1932) valmistui 1950-luvun lopulla Madridin Elokuvainstituutista, jossa toimi myös opettajana. Saura on voittanut useita palkintoja mm. Berliinin elokuvajuhlilla kaksi hopeista karhua (1966 sekä 1968) sekä parhaan ohjauksen Goyan vuonna 1991.
Käsikirjoitus: Carlos Saura
Tanssijat: Amador Castilla, Manuela Adamo, Miguel Ángel Berna, Valeriano Paños
Muusikot: Francesco Loccisano, Giovanni Sollima, Miguel Ángel Remiro Cuarteto, Carlos Nuñez, Enrike Solinís, Vincenzo Gagliani
Laulaja: Nacho Del Río
Tuotanto: Leslie Calvo, Carlos Saura Medrano, Gabriel Arias-Salgado Ruiz-Jimenez & Axel Kuschevatzky / Telefónica Studios, Aragón TV & Tresmonstruos
Myynti: Latido Films

IMDb

Näytökset